APELUL PREFECTULUI DE BOTOSANI: Avem nevoie de sprijin în acţiunea de reconstrucţie a celor aproape 500 de case!

APELUL PREFECTULUI DE BOTOSANI: Avem nevoie de sprijin în acţiunea de reconstrucţie a celor aproape 500 de case!

Cristian Roman, prefectul judetului Botosani

În perioada de 22 iunie–1 iulie 2010, în judeţul Botoşani au căzut precipitaţii care au dus la crearea de viituri şi la inundarea unui număr de peste 2500 de gospodării din 56 de oraşe şi comune, a mii de hectare de terenuri agricole, precum şi la pierderea de vieţi omeneşti. Aproape 500 de case nu mai pot fi locuite după retragerea apelor, fiind necesară reconstrucţia lor, alte peste 600 având nevoie de reparaţii.

Din cauza dezastrului, peste o mie de persoane din judeţul Botoşani au rămas fără un adăpost, fiind acum cazate în tabere de sinistraţi, în internate sau la rude.

Guvernul României a adoptat o hotărâre privind aprobarea Programului "Case de locuit în zonele afectate de calamităţile naturale din anul 2010" prin care s-a stabilit proiectul tehnic, pus la dispoziţie gratuit beneficiarilor, şi lista cu necesarul de materiale ce va a fi achiziţionat în mod centralizat, cu finanţare de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Asigurarea fondurilor pentru manoperă şi pentru instalaţii (electrice şi sanitare), care, pentru o singură casă, sunt estimate la 14.000-16.000 de lei, cade în sarcina autorităţilor publice locale şi a beneficiarilor.

În aceste condiţii, în numele concetăţenilor mei, fac un apel către comunităţile locale din ţară, care nu au fost afectate de inundaţii, către consiliile judeţene, către colegii prefecţi, către asociaţiile comunelor, oraşelor, municipiilor şi consiliilor judeţene, către şefii de instituţii publice, către Biserica Ortodoxă Română, către organizaţiile nonguvernamentale, către firmele de construcţii şi marile societăţi naţionale şi transnaţionale din România, de a ne sprijini în acţiunea de reconstrucţie a celor aproape 500 de case.

Ajutorul pe care îl solicităm poate consta în formaţii de lucru, materiale de construcţii sau în bani.

Dacă apelul nostru îşi va găsi ecoul sperat, vă rugăm să ne contactaţi (datele de contact sunt afişate pe site-ul web al Instituţiei Prefectului judeţului Botoşani) pentru a ne comunica în scris intenţiile dumneavoastră privitoare la ajutorul pe care îl puteţi oferi în efortul comun de a readuce normalitatea în viaţa semenilor noştri loviţi de soartă.

Folosesc acest prilej pentru a ne exprima recunoştinţa faţă de cei care deja ne-au oferit sprijinul lor şi de a le mulţumi anticipat celor care urmează să o facă.


PREFECT CRISTIAN CONSTANTIN ROMAN


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...

FC Botoșani - Gloria Buzău, în etapa cu numărul 10 din Superligă

astăzi, 17:30

Vineri, 20 septembrie, FC Botoșani joacă pe teren propriu cu Gloria Buzău. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Gloria Buzău! Botoșănenii au înregistrat trei înfrânger...