Incaltaminte contrafacuta, in bagajele unui botosanean!

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit ieri, în bagajele unui botoşănean, 37 de perechi de încălţăminte sport, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
   
În data de 16 iulie 2010, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la SPF Dorohoi au descoperit pe comunicaţia Siret-Mihăileni un autoturism în care se afla ca pasager cetăţeanul  Ioan S., de 30 de ani. În bagajele acestuia au fost descoperite 37 de perechi de încălţăminte sport, care purtau însemnele unor mărci cunoscute. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni în momentul în care au constatat că produsele, deşi erau inscripţionate cu mărci de prestigiu, erau de o calitate îndoielnică.
 
Produsele de încălţăminte sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală (lipsa certificatului de autenticitate şi a documentelor de provenienţă specifice mărcii depistate).

Cetăţeanul a declarat că produsele au fost achiziţionate din Siret, însă nu au putut prezenta documente de provenienţă sau certificate de autenticitate, marfa urmând a fi comercializată în Botoşani.

"Politiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii autenticităţii produselor menţionate, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Bunurile, în valoare de peste 6.000 lei, au fost reţinute în vederea expertizării, iar cetăţeanul Ioan S. va fi cercetat pentru punerea în circulaţie fără drept a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată", a precizat inspector de politie Minodora Racnea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț de la APIA Botoșani: Se reia verificarea suprafețelor agricole din Campania 2024!

astăzi, 17:56

Acest control prin monitorizare are trei obiective principale: 1. Detectarea din timp a condițiilor de eligibilitate neîndeplinite aferente cererilor de sprijin; 2. Informarea fermierilor...

Bicicliștii din mediul rural, vizați de o acțiune a poliției rutiere!

astăzi, 17:22

Activitățile s-au desfășurat în mediul rural, prilej cu care au fost controlate peste 80 de autovehicule, dintre care, 38 de bicicliști, iar în urma neregulilor constatate au fost apl...

PNL Botoșani, Eduard Mititelu: „Pas important în demersul nostru pentru a aduce servicii medicale de calitate”

astăzi, 15:10

Am obținut avizul Ministerului Sănătății pentru proiectul de hotărâre de guvern privind înființarea Spitalului Orășenesc Darabani! Acesta este un pas important în demersul n...