Salariile bugetarilor ar putea creste in trei transe

Salariile bugetarilor ar putea creste in trei transe
Ministerul Finantelor Publice va propune majorarea salariilor bugetarilor în trei transe, începând chiar din luna octombrie a acestui an, pentru recuperarea pierderilor în urma ajustarii din vara anului 2010, a declarat vicepresedintele Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor, Adrian Nitu, potrivit Agerpres.

El a spus ca cele trei transe de majorare vor fi cel mai probabil de câte 5 procente, iar sumele necesare pentru prima transa din octombrie vor fi prevazute la rectificarea bugetara care va fi efectuata dupa plecarea Misiunii FMI. "Comisia are un dialog pe aceasta tema cu ministrul Finantelor si aceasta este propunerea. Celelalte doua transe vor fi în 2012. Din moment ce noua ni s-a comunicat aceasta propunere înseamna ca în discutiile cu FMI s-a ajuns la concluzia ca exista spatiul fiscal necesar", a spus Nitu.

Salariile bugetare au fost reduse cu 25% la mijlocul anului 2010, ca parte a masurilor de austeritate pentru echilibrarea bugetului, iar la începutul anului 2011 au fost majorate cu 15%. Tinând cont de baza de raportare la care s-a aplicat majoararea, salariile de baza ale bugetarilor sunt acum mai mici cu 13,75% fata de vara lui 2010.

FMI este de acord cu majorarea salariilor bugetarilor daca acestea se încadreaza în tintele negociate cu autoritatile române privind deficitul bugetar si plafonul cheltuielilor de personal în 2011 si 2012. Membrii Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor vor avea vineri, o întâlnire la Parlament cu delegatia Fondului Monetar International, condusa de Jeffrey Franks.

O misiune comuna a FMI, CE si BM se afla în România pâna pe 1 august pentru a analiza o eventuala revizuire usoara a proiectiilor de crestere economica, situatia fiscala, rectificarea bugetara pentru 2011, parametrii generali ai bugetului pe 2012, arieratele companiilor de stat si absorbtia fondurilor europene.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
204

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
197

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
286

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...