"Scoala de vara", un proiect prin care elevii din Botosani vor invata sa reactioneze in situatii de urgenta!

"Scoala de vara", un proiect prin care elevii din Botosani vor invata sa reactioneze in situatii de urgenta!
Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta si Institutia Prefectului, in colaborare cu Serviciul Judetean de Ambulanta si Crucea Rosie, au initiat proiectul intitulat "Scoala de vara", care se adreseaza elevilor de clasa a VII-a si a VIII-a. In cadrul acestui proiect, 200 de copii vor fi invatati si pregatiti cum sa reactioneze intr-o situatie de urgenta, dar totodata si cum sa vina in sprijinul semenilor.

Vor fi 4 serii, a cate 50 de elevi fiecare, iar cursurile se vor tine in fiecare zi de vineri la sediul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Primele cursuri debuteaza pe data de 5 august.

"Acest proiect a venit dintr-o analiza statistica, dar as putea spune ca si dintr-o analiza facuta cu sufletul. Am avut pe parcursul ultimilor ani experinete pozitive in care copiii s-au salvat din incendii datorita actiunilor de pregatire preventiva facute impreuna cu ISJ si cu scolile din judet, dar totusi s-au inregistrat si victime in randul copiilor datorita situatiilor de urgenta. Impreuna ne-am hotarat sa initiem o activitate gen scoala de vara, desfasurata pe parcursul a patru saptamani de zile, cate doua zile in fiecare saptamana, zilele de vineri si sambata, si avem in vedere sa cuprindem cati mai multi copii. Vor fi teme atat in ceea ce priveste riscurile generatoare de situatii de urgenta, dar in acelasi timp si modalitati de acordare a primului ajutor. Ziua de vineri este destinata informarilor, demonstratiilor si practicii, iar ziua de sambata e rezervata unei activitati de informare culturala, deocamdata suntem in tratative cu Memorialul Ipotesti, si o alta varianta de rezerva,  probabil un complex monahal. In acelasi timp, in ziua de sambata va fi si o evaluare a modului cum au retinut copiii din activitatile practice de vineri", a spus col. Radu Anton, seful IJSU Botosani.

Din fiecare serie, 10 dintre elevii care au obtinut cele mai bune rezultate in urma evaluarii vor merge in perioada 29 august-1 septembrie in tabara la Agafton, unde vor putea sa isi dezvolte priceperile si deprinderile in a rectiona a situatii de urgenta, dar sa se si relaxeze.



"Este vorba despre un proiect la care noi tinem foarte mult si ne asteptam sa avem o participare numeroasa in randul copiilor, pentru ca activitatile comune desfasurate pana acum au avut mare succes si impact in randul elevilor", a precizat Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

Un astfel de proiect ar putea fi initiat si in ceea ce ii priveste pe parinti. Acesta ar putea sa se deruleze pe parcursul primului semestru si saptamanal, la cate o unitate de invatamant, parintii sa fie instruiti cum sa reactioneze in situatii de urgenta.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
155

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
165

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
246

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...