Să nu uitați: De astăzi este interzisă circulația în afara locuinței după ora 22:00

Să nu uitați: De astăzi este interzisă circulația în afara locuinței după ora 22:00

Astăzi intră în vigoare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă, iar ca element de noutate față de situațiile precedente, decizia Executivului prevede interzicerea deplasării în afara locuinței între orele 22:00 și 5:00.

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Noua hotărâre de Guvern intră în vigoare astăzi, 14 martie, iar restricționarea devine valabilă din această seară.

În Hotărârea de Guvern se modifică intervalul orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței, urmând ca interdicția să fie valabilă între orele 22:00 și 05:00.

Până acum, interdicția de deplasare în afara locuinței este valabilă între orele 23:00 și 05:00.

Referitor la interdicţia ieşirii din case după ora 22.00, Raed Arafat a spus, vineri seară, la Digi24, că au fost discutate mai multe variante, iar deciziile nu le ia o singură persoană şi se supun votului.

„Am analizat ce s-a întâmplat în alte ţări, veţi vedea pe partea de ore că au variat, unii la 21, Franţa la 18, la noi era la 23.00 şi acum a coborât ora. Aceasta duce şi la limitarae unor activităţi, dacă la 22 trebuie să fii acasă trebuie să pleci la 21, poate că nu îţi mai programezi întâlniri, vizite. Totuşi, este un impact pe alte activităţi care sunt toate riscante. Nu s-a dorit să mergem prea jos, orice măsură poate fi adaptată. Ce ştim sigur este că nu dorim să se facă un lockdown total. În rest, măsurile se adaptează şi zonal, şi după incidenţa, şi naţional dacă se agravează situaţia”, a declarat şeful DSU.

 

Spune-ne opinia ta