Peste 200 de polițiști, jandarmi și reprezentanți din celelalte instituţii ale statului vor fi pe străzi în Duminica Floriilor

Peste 200 de polițiști, jandarmi și reprezentanți din celelalte instituţii ale statului vor fi pe străzi în Duminica Floriilor

Poliţiştii botoșăneni, alături de celelalte forţe de ordine, au anunțat că vor fi la datorie şi în acest sfârşit de săptămână.

Polițiștii au explicat că în contextul sărbătorilor religioase din zilele următoare, în perioada 23-25 aprilie vor acționa, în sistem integrat, pe raza județului, zilnic, aproximativ 200 de polițiști,  împreună cu jandarmi și cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Polițiștii vor veghea la respectarea măsurilor de sănătate publică, pentru ca aceste zile să fie sărbătorite în condiții de siguranță și pentru a ne asigura de faptul că prevederile legale pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV2 să fie respectate.     

“Efectivele de poliție care participă la misiuni în această perioadă vor acționa, pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare. Protejarea sănătății cetățenilor este prioritară, iar identificarea și aplicarea măsurilor legale în cazul unor activități care ar putea duce la creșterea numărului de infectări este de mare  importanță în această perioadă”, au explicat polițiștii de la Botoșani.  

În aceste condiții, pe drumurile publice vor fi la datorie polițiștii de la rutieră,  care vor acționa pe întreaga rețea de drumuri din județul Botoșani pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere și pentru fluidizarea traficului.

“Reamintim faptul că, purtarea corectă a măștii de protecție în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașurilor de cult, pe timpul oficierii slujbelor. Recomamdăm cetățenilor să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură, să respecte legislația în vigoare și recomandările făcute de autorități în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19”, au mai adăugat polițiștii.

În duminica dinaintea Paştelui, în acest an pe 25 aprilie, ortodoxia serbează Floriile, ziua în care Mântuitorul Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, călare pe un mânz de asin, iar oamenii l-au întâmpinat cu ramuri de finic (curmal) în mâini.

Sărbătoarea de Florii marchează începutul săptămânii Patimilor ce culminează cu noaptea de Înviere şi cu marea sărbătoare de Paşte. Ramurile de salcie şi dezlegarea la peşte sunt simbolurile Floriilor.

 

Spune-ne opinia ta