S-a stins fostul director al fabricii de sticlă din Dorohoi!

A fost un vizionar, un om de afaceri care a știut să îmbine tehnologia cu actul creației. A inovat și a  excelat într-un domeniu în care profesioniștii sunt tot mai rari.

S-a stins fostul director al fabricii de sticlă din Dorohoi!

Originar din Alba Iulia, Mircea Moga a ajuns în Dorohoi în anul 1978 și a dezvoltat aici o fabrică ce avea să devină curând o emblemă a Moldovei.

A activat în cadrul Întreprinderii de Corpuri de Iluminat Dorohoi, care a devenit apoi Fabrica de sticlă și porțelan. În doar câțiva ani, fabrica din Dorohoi își construia un renume nu doar în România, ci și în afara granițelor. Mircea Moga a reușit, datorită unei excelente viziuni, să îmbine tehnologia porțelanului cu arta.

A înființat la Dorohoi, alături de Mihai Debeli, Galeria de artă contemporană de sticlă și porțelan, prima de acest fel din România.

În 1987 a plecat la Cluj, unde a pus bazele Fabricii de porțelan ”Iris”, urmând ca după Revoluție, mai exact în 1990, să înființeze Porcelain Manufactures, aceasta fiind prima companie privată, producătoare de porțelan din România.

La patru ani distanță, Moga a achiziționat o societate producătoare de porțelan fosfatic, Artfil Sighișoara, iar cele două firme au fuzionat în anul 2011 sub același brand, ”Porcelain Manufactures Moga”. Astfel, compania a realizat exporturi de porțelan de cea mai înaltă calitate în numeroase țări, din SUA până în Japonia.

Mircea Moga s-a stins la vârsta de 82 de ani, lăsând în urmă modelul unui profesionist de o rară probitate morală.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie dispărută ieri de la domiciliul din Franța, sunați la 112 dacă ați vazut-o!

astăzi, 19:52
59

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 37 de ani care la data de 11 iunie a.c. a părăsit domiciliul din Franța, fără a preciza locul în care se d...

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea : Ziua de 15 octombrie va fi declarată „Ziua Părinţilor de Îngeri”, părinții primesc consiliere gratuită!

astăzi, 19:40
48

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru instituirea zilei de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau p&ac...

Un medicament pentru tratarea diabetului va dispărea din farmacii, cu ce va fi înlocuit!

astăzi, 18:41
122

„Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg...