S-a stins fostul director al fabricii de sticlă din Dorohoi!

A fost un vizionar, un om de afaceri care a știut să îmbine tehnologia cu actul creației. A inovat și a  excelat într-un domeniu în care profesioniștii sunt tot mai rari.

S-a stins fostul director al fabricii de sticlă din Dorohoi!

Originar din Alba Iulia, Mircea Moga a ajuns în Dorohoi în anul 1978 și a dezvoltat aici o fabrică ce avea să devină curând o emblemă a Moldovei.

A activat în cadrul Întreprinderii de Corpuri de Iluminat Dorohoi, care a devenit apoi Fabrica de sticlă și porțelan. În doar câțiva ani, fabrica din Dorohoi își construia un renume nu doar în România, ci și în afara granițelor. Mircea Moga a reușit, datorită unei excelente viziuni, să îmbine tehnologia porțelanului cu arta.

A înființat la Dorohoi, alături de Mihai Debeli, Galeria de artă contemporană de sticlă și porțelan, prima de acest fel din România.

În 1987 a plecat la Cluj, unde a pus bazele Fabricii de porțelan ”Iris”, urmând ca după Revoluție, mai exact în 1990, să înființeze Porcelain Manufactures, aceasta fiind prima companie privată, producătoare de porțelan din România.

La patru ani distanță, Moga a achiziționat o societate producătoare de porțelan fosfatic, Artfil Sighișoara, iar cele două firme au fuzionat în anul 2011 sub același brand, ”Porcelain Manufactures Moga”. Astfel, compania a realizat exporturi de porțelan de cea mai înaltă calitate în numeroase țări, din SUA până în Japonia.

Mircea Moga s-a stins la vârsta de 82 de ani, lăsând în urmă modelul unui profesionist de o rară probitate morală.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă un deces în cazul accidentului de la Ibănești: Pentru Radu Tudose, bărbatul de 57 de ani, nu s-a mai putut face nimic!

astăzi, 19:16
769

Una dintre victime, un bărbat de 57 ani, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe în stop cardio- respirator. Au fost aplicate manevrele de resuscitare timp de 45 minute, dar fără răspuns car...

Șoferi băuți, scoși din trafic de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 17:45
109

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit vineri, 21 iunie 2024, pentru control pe D.J. 298, în localitatea George Enescu, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani din acee...

Mobilizare impresionantă a pompierilor și medicilor pentru salvarea celor patru victime! (Video)

astăzi, 16:40
853

Pompierii cu două autospeciale și kit-uri de salvare din spații înguste, precum și trei ambulanțe SMURD de terapie intensivă mobilă, dar și două ambulanțe SAJ au fost prezente în...