Ce spune șefa AJOFM Botoșani despre concedierile de la Artsana! (video)

Grupul italian Artsana, un gigant ce are în portofoliu mai bine de zece branduri de produse pentru copii, şi-a redus constant numărul de salariaţi de pe piaţa locală, unde deţine o fabrică la Botoşani.

Ce spune șefa AJOFM Botoșani despre concedierile de la Artsana! (video)

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

Fabrica din municipiul Botoşani şi-a anunţat intenţia de a concedia peste 360 de salariaţi. Acest subiect a fost punctat și de către Valeriu Iftime în cadrul conferinței intitulate „Oportunități și impedimente în dezvoltarea afacerilor pentru tinerii din Botoșani”, organizată de PNL Botoșani.

Liderul formațiunii politice PNL – Filiala Botoșani s-a arătat nedumerit de situația celor peste 360 de salariați: dacă au intrat în șomaj sau nu.

Sunt așa de conectat încât mă doare capul. S-a închis Artsana, s-au dus acasă 300 de oameni. Toți oamenii de acolo au plecat în șomaj? Pentru că o fabrică din Botoșani vrea să angajeze și nu are pe cine, pentru că toți sunt în șomaj. Este adevărat?”, a declarat Valeriu Iftime, președintele Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani și candidatul formațiunii politice pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani.

Anca Apăvăloaie, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani, prezentă la conferință, a clarificat situația spunând că procedura este momentan în fază incipientă.

Mai mult decât atât, Anca Apăvăloaie a solicitat răbdare, deoarece în aceeași situație s-a aflat și compania Serconf, dar care acum își reangajează o parte dintre salariați.

Procedura este în fază incipientă în ceea ce privește Artsana. Salariații de acolo încă nu au primit decizii de preaviz, de încetare a contractului individual de muncă. Până pe 27 mai au întâlniri și cu reprezentanții salariaților. Deci procedura este deocamdată în fază incipientă. Poate vor fi mai puține persoane ca în cazul Formens. Formens la ora actuală angajează, deci își ia o parte dintre salariați înapoi. Deocamdată eu zic să lăsăm lucrurile să meargă de la sine și după aceea poate va fi ca la Formens”, a declarat Anca Apăvăloaie, director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani.

Vezi AICI și explicația patronilor italieni despre situația de la Artsana. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bugetul Consiliului Județean Botoșani a fost rectificat, vizate sunt și mai multe proiecte! (video)

Joi, 27 Iunie 2024
904

Bugetul propriu al Consiliului Județean a fost rectificat cu suma de 15.000,00 de lei atât pe partea de venituri, cât și pe partea de cheltuieli aferente anului 2024.De asemenea, mod...

(Și) aleșii de la județ și-au luat vacanță: 10 absenți în prima ședință de după alegeri la Botoșani! (foto, video)

Joi, 27 Iunie 2024
402

Consilierii județeni s-au întrunit în ședință ordinară în cursul zilei de joi, 27 iunie, aceasta fiind prima ședință susținută de Consiliul Județean Botoșani după aleger...

Un polițist din Botoșani se pensionează, cine îi ia locul în ATOP! (foto, video)

Joi, 27 Iunie 2024
988

Joi la amiază, în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ, consilierii județeni s-au întrunit în ședința ordinară aferentă lunii iunie.Printre proiectele aflate pe ord...