S-a stins din viață un fost cadru didactic al Colegiului „Mihai Eminescu” din Botoșani

S-a stins din viață un fost cadru didactic al Colegiului „Mihai Eminescu” din Botoșani

Joi, 8 aprilie 2021, este o zi tristă pentru tot personalul Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Botoșani. S-a stins din viață, la vârsta de 70 de ani, un nume al învățământului botoșănean, profesorul de limbă și literatura engleză, VIRGIL HARIUC.

„Este nespus de greu să folosim verbe la timpul trecut atunci când vorbim despre Omul și Profesorul Virgil Hariuc, pentru că, la trecerea din aceasta lume, un dascăl  lasă în urmă amintirile vieții și a faptelor sale în mintea și sufletul celor care l-au cunoscut. Iar dumnealui s-a bucurat de toată admirația, prețuirea și recunoștința elevilor, cadrelor didactice, părinților, a conducerii școlii, de aceea va rămâne  o prezență vie în gândurile noastre”, a transmis prof. Cristina Chiriac, director al Colegiului „Mihai Eminescu” din Botoșani.

Timp de 15 ani, Virgil Hariuc a fost profesor în cadrul Grupului Școlar Electrocontact (actual Colegiul Tehnic Asachi), inspector școlar-timp de 2 ani, apoi, până în anul 2019, a fost profesor al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani de unde s-a și retras la pensie.

„Rămâne amintirea de neșters a unui om blând, cumpătat și înțelept, delicat și devotat, a unui om cu un farmec aparte și cu un deosebit simț al umorului fin, afinități care izvorăsc din virtute, pasiune față de școală, cum rar ne e dat să mai întâlnim în zilele noastre”, povestește prof. Cristina Chiriac.

Provenind de pe meleagurile Rădăuțiului (jud.Suceava) , și mereu cu jovialitatea caracteristică, profesorul botoșănean povestea frumos despre locurile, oamenii și prietenii din zona Bucovinei.

Insufla energie pozitivă oriunde se afla, iar seriozitatea pedagogică, noblețea impunătoare, aproape britanică, lecțiile impecabile de limba engleză au inspirat generații de elevi dar și profesori debutanți cărora le-a fost un adevărat mentor la susținerea gradelor didactice.

A pregătit zeci de elevi ai colegiului Eminescu pentru olimpiadele școlare de limba engleză , județene și naționale. A fost membru de onoare al Consiliului Britanic din Iași, pentru contribuția adusă instituției, promovând în rândul elevilor importanța examenelor cu recunoaștere internațională.

Virgil Hariuc a făcut parte, ani de zile, din comisii de organizare și desfășurare a olimpiadelor școlare județene,  și din concursul de verificare a abilităților lingvistice pentru admiterea la profilul bilingv.

„Spirit practic, catalizator de destine, erudit, promotor al decenței și bunului simț, Hariuc Virgil a însemnat mai mult decât un simplu profesor la catedră: a fost Colegul, Prietenul, Omul care găsea întotdeauna sfaturi utile pentru toți cei din jur, în momente dificile ale vieții.

Într-un singur an școlar, Colegiul Eminescu a devenit mai trist și mai sărac, a pierdut trei  dascăli valoroși: Liliana Chira, Tabita Nevinglovschi și  Virgil Hariuc.

Rămas Bun, domnule profesor,Hariuc Virgil și Respect!

Dumnezeu să vă aibă în împărăția lui!”, a transmis prof. Cristina Chiriac, director al Colegiului „Mihai Eminescu” din Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

DOCUMENT: Măsurile de relaxare au intrat în vigoare de sâmbătă. Care sunt noile reguli

astăzi, 07:53
42

În cadrul ședinței de vineri, 14 mai 2021, Guvernul României a aprobat noile măsuri de relaxare, începând cu sâmbătă, 15 mai 2021. Se elimină obligativitatea mășt...

1000 de tineri din România și Republica Moldova vor beneficia de învățare prin dezvoltarea competențelor digitale în cadrul unui proiect transfrontalier la Botoșani și Bălți

Vineri, 14 Mai 2021
257

Un nou proiect transfrontalier finanțat din fonduri puse la dispoziție de Uniunea Europeană a debutat la Botoșani.Început de la mijlocul lunii martie, acesta este unul dintre cele mai ma...

(FOTO) Situație alarmantă în cimitirele din municipiu: locuri de veci construite pe aleile secundare

Vineri, 14 Mai 2021
884

Situația locurilor de veci din cele două cimitire din municipiul Botoșani, Pacea și Eternitatea, a devenit dramatică în ultimii ani.Și asta din cauză că, lipsa locurilor de veci din ...