S-a stins din viață un fost cadru didactic al Colegiului „Mihai Eminescu” din Botoșani

S-a stins din viață un fost cadru didactic al Colegiului „Mihai Eminescu” din Botoșani

Joi, 8 aprilie 2021, este o zi tristă pentru tot personalul Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Botoșani. S-a stins din viață, la vârsta de 70 de ani, un nume al învățământului botoșănean, profesorul de limbă și literatura engleză, VIRGIL HARIUC.

„Este nespus de greu să folosim verbe la timpul trecut atunci când vorbim despre Omul și Profesorul Virgil Hariuc, pentru că, la trecerea din aceasta lume, un dascăl  lasă în urmă amintirile vieții și a faptelor sale în mintea și sufletul celor care l-au cunoscut. Iar dumnealui s-a bucurat de toată admirația, prețuirea și recunoștința elevilor, cadrelor didactice, părinților, a conducerii școlii, de aceea va rămâne  o prezență vie în gândurile noastre”, a transmis prof. Cristina Chiriac, director al Colegiului „Mihai Eminescu” din Botoșani.

Timp de 15 ani, Virgil Hariuc a fost profesor în cadrul Grupului Școlar Electrocontact (actual Colegiul Tehnic Asachi), inspector școlar-timp de 2 ani, apoi, până în anul 2019, a fost profesor al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani de unde s-a și retras la pensie.

„Rămâne amintirea de neșters a unui om blând, cumpătat și înțelept, delicat și devotat, a unui om cu un farmec aparte și cu un deosebit simț al umorului fin, afinități care izvorăsc din virtute, pasiune față de școală, cum rar ne e dat să mai întâlnim în zilele noastre”, povestește prof. Cristina Chiriac.

Provenind de pe meleagurile Rădăuțiului (jud.Suceava) , și mereu cu jovialitatea caracteristică, profesorul botoșănean povestea frumos despre locurile, oamenii și prietenii din zona Bucovinei.

Insufla energie pozitivă oriunde se afla, iar seriozitatea pedagogică, noblețea impunătoare, aproape britanică, lecțiile impecabile de limba engleză au inspirat generații de elevi dar și profesori debutanți cărora le-a fost un adevărat mentor la susținerea gradelor didactice.

A pregătit zeci de elevi ai colegiului Eminescu pentru olimpiadele școlare de limba engleză , județene și naționale. A fost membru de onoare al Consiliului Britanic din Iași, pentru contribuția adusă instituției, promovând în rândul elevilor importanța examenelor cu recunoaștere internațională.

Virgil Hariuc a făcut parte, ani de zile, din comisii de organizare și desfășurare a olimpiadelor școlare județene,  și din concursul de verificare a abilităților lingvistice pentru admiterea la profilul bilingv.

„Spirit practic, catalizator de destine, erudit, promotor al decenței și bunului simț, Hariuc Virgil a însemnat mai mult decât un simplu profesor la catedră: a fost Colegul, Prietenul, Omul care găsea întotdeauna sfaturi utile pentru toți cei din jur, în momente dificile ale vieții.

Într-un singur an școlar, Colegiul Eminescu a devenit mai trist și mai sărac, a pierdut trei  dascăli valoroși: Liliana Chira, Tabita Nevinglovschi și  Virgil Hariuc.

Rămas Bun, domnule profesor,Hariuc Virgil și Respect!

Dumnezeu să vă aibă în împărăția lui!”, a transmis prof. Cristina Chiriac, director al Colegiului „Mihai Eminescu” din Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

(Foto) Talentata Sofia Țurcanu, micuța botoșăneancă ce promite un viitor strălucit în muzică

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1409

Sofia Olivia Țurcanu are 11 ani și este elevă în clasa a V-a a la Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, la clasa de vioară, iar de la vârstă de 5 ani studiază c...

DSP: Rata de infectare cu Covid-19 în municipiul Botoșani, aproape de pragul de 9 cazuri la mia de locuitori

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
2006

În ultimele 24 de ore, 187 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid-19, potrivit statistici furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.82 dintre aceștia sunt din m...

Cele două minore dispărute vineri seară, identificate de polițiștii botoșăneni

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1823

Cele două adolescente dispărute vineri seară de la domiciliu au fost identificate de polițiști pe raza municipiului Botoșani.Este vorba despre Ionescu Andreea Diana, în vârstă d...