S-a semnat contractul de finantare pentru Casa Ventura!

S-a semnat contractul de finantare pentru Casa Ventura!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Nenumaratele demersuri ale reprezentantilor Consiliului Judetean Botosani au inceput sa se concretizeze vizavi de reabilitarea Casei Ventura, acolo unde in prezent isi desfasoara activitatea Scoala Populara de Arte, in acest sens fiind semnat contractul de finantare pentru acest monument istoric, contract in valoare de  12,6 milioane lei. Potrivit presedintelui CJ, Mihai Tabuleac, perioada de executie a lucrarilor de reabilitare la Casa Ventura este de 26 de luni.

"Am reusit ieri, urmare a unei vizite facute si la Agentia Regionala Piatra Neamt si la Bucuresti, sa semnez si sa intru in posesia contractrului de finantare pentru Casa Ventura, pentru reabilitarea imobilului din Bulevardul Mihai Eminescu, unde pana in prezent si-a desfasurat activitatea Scoala Populara de Arte. In urma reabilitarii, imobilul va gazdui atat Muzeul de Etnografie, cat si Scoala Populara de Arte", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

In conditiile in care vizita in teren pentru acest proiect a fost facuta de reprezentatii Agentiei de Dezvoltare Regionala pe 10 noiembrie 2009, in opinia presedintelui CJ, ar fi fost normal ca acest contract de finantare sa se fi semnat inca de anul trecut.

"Noi am declansat procedura de atribuire, organizam licitatia pentru incheierea contractului de executie. Ar fi fost normal ca acest contract sa fi fost semnat pana la sfarsitul anului trecut si in momentul acesta sa fim in executie", a adaugat Tabuleac.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
36

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
62

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
29

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...