Surse: Guvernul Boc va creste TVA la 25% si cota unica la 20%

Majorarea TVA ar aduce scumpirea in lant, intr-un procent greu de estimat, a tuturor bunurilor si serviciilor, dupa cum recunosc chiar producatorii de alimente.  Emil Boc a convocat de urgenta conducerea PD-L la ora 13.00, iar dupa acesta se va intruni si Guvernul in sedinta extraordinara pentru a adopta alte masuri de austeritate care sa le inlocuiasca pe cele respinse de Curtea Constitutionala.

Guvernul Boc ar putea decide vineri sa creasca TVA de la 19% la 25%, dar si cota unica de la 16% la 20%, conform unor surse guvernamentale citate de Jurnalul National.

Totodata, surse guvernamentale citate de Mediafax sustin ca majorarile de taxe si impozite fac parte dintr-un plan B al Guvernului, in cazul in care CCR respingea legile.

"Planul B al Guvernului, in cazul respingerii de catre Curtea Constitutionala a legilor asumate, este orientat in principal pe cresteri de taxe si impozite, inclusiv a cotei unice si a TVA. Au fost efectuate simulari privind o crestere diferentiata a impozitelor, dar rezultatul a indicat ca banii colectati sunt insuficienti", au aratat sursele participante la discutia de vineri a liderilor PD-L cu premierul Emil Boc.

Pe de alta parte, deputatul PD-L Valeriu Tabara a spus vineri ca o crestere a taxelor si impozitelor ar fi o lovitura pentru economie.

"Marirea taxelor si impozitelor, daca se va impune, va fi foarte grea pentru economie si cu consecinte asupra a ceea ce inseamna crearea valorii in Romania", a declarat Valeriu Tabara, la Realitatea TV.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
322

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
458

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
588

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...