Rusia ameninta Statele Unite ale Americii: "Daca faceti asta, va fi HAOS in lume!"

Rusia ameninta Statele Unite ale Americii: "Daca faceti asta, va fi HAOS in lume!"
Statele Unite sunt tot mai aproape de o actiune militara in Siria, dupa ce secretarul de stat John Kerry a condamnat, in termeni severi, folosirea armelor chimice in aceasta tara. In replica, liderul sirian Bashar al-Assad avertizeaza ca o eventuala interventie armata externa va duce doar la esec.

Si Ministerul roman de externe a condamnat ferm utilizarea armelor chimice in Siria, oricare ar fi vinovatii. Inspectorii ONU, aflati la Damasc, au efectuat cercetari la locul presupusului atac cu arme chimice, desi convoiul lor a fost atacat cu focuri de arma, scrie antena3.ro.

Secretarul de stat american John Kerry spune ca sint dovezi ca guvernul lui Bashar al Assad ar fi folosit arme chimice impotriva civililor sirieni.

Totodata, John Kerry a acuzat direct regimul sirian ca a incercat sa ascunda dovezile atacului cu arme chimice de langa Damasc, soldat cu sute de victime. Aflati in Siria pentru a ancheta acuzatii anterioare de folosire a armelor chimice, inspectorii ONU au fost atacati de lunetisti, in drum spre locul noului atac.

O masina a fost avariata dar inspectorii au reusit, totusi, sa culeaga probe si marturii de la supravietuitori. Presedintele Barack Obama considera ca autorii atacului cu arme chimice trebuie trasi la raspundere. Si pentru Marea Britanie, Franta si chiar Germania, interventia militara este o optiune, daca se confirma ca regimul sirian este cel care a declansat atacul, o pozitie care nu e sustinuta si de Rusia.

Rusia si China, state considerate aliate ale Siriei, au drept de veto in Consiliul de Securitate al ONU. La Damasc, ministrul adjunct de externe sirian spune ca o actiune armata externa impotriva regimului va duce la "haos in intreaga lume".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
3

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
28

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
378

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...