Tarom va opera pe Aeroportul Suceava şi în sezonul de iarnă

Tarom va opera pe Aeroportul Suceava şi în sezonul de iarnă
Compania Tarom va opera şi în sezonul rece următor pe Aeroportul "Ştefan cel Mare" din Suceava, a declarat presei, luni, Teodor Sârghe, consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.   

Potrivit sursei citate, CJ Suceava are ca obiectiv să ofere siguranţă şi confort pasagerilor care aleg să folosească zborul Bucureşti - Suceava.   

Totodată, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Suceava, Eugen Mogoş, a declarat presei că, în luna mai a acestui an, conducerea Tarom a transmis aeroportului sucevean că există riscul suspendării curselor pe perioada de iarnă, din cauza condiţiilor de deszăpezire şi de degivrare ce nu sunt conforme.   

În ultima şedinţă a CJ Suceava s-a găsit posibilitatea asigurării finanţării achiziţionării unui degivror de nouă generaţie, iar în 22 august, potrivit lui Mogoş, preşedintele executiv al Tarom, Christian Heinzmann, a informat conducerea aeroportului sucevean că Tarom va continua să opereze cursele şi în perioada de iarnă.   

Aeroportul Suceava era dotat cu un degivror, mai vechi, cu performanţe limitate, iar în prezent va dispune de un degivror de ultimă generaţie. Totodată, pentru deszăpezire, aeroportul deţine un utilaj performant nou şi s-au mai efectuat achiziţii în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică a aeronavelor.   

În perioada de vară, cursa internă Tarom pe ruta Bucureşti - Suceava funcţionează la capacitate maximă, iar în perioada de iarnă, media de pasageri pe cursă este de 27 - 30.   

Aeroportul Suceava se modernizează, în prezent, printr-un proiect cu finanţare europeană prin POS-Transporturi, contractul de execuţie fiind semnat pe 9 august cu firma Tehnic Asist din judeţul Botoşani.   

Proiectul prevede modernizarea pistei de rulare, a balizajului, a turnului de control, dar şi amplasarea sistemului de navigaţie tip ILS, costul total al investiţiei fiind de 105 milioane de lei fără TVA, informeaza Agerpres.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
14

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
54

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
43

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...