Romsilva anunță că s-a mai scris o pagină în Apocalipsa Meteo: 100 000 de hectare pădure au fost afectate de fenomenele meteo extreme de la începutul lunii Februarie!

Romsilva anunță că s-a mai scris o pagină în Apocalipsa Meteo: 100 000 de hectare pădure au fost afectate de fenomenele meteo extreme de la începutul lunii Februarie!

Fenomenele meteo extreme înregistrate de la începutul acestei luni în România au afectat în total 98.000 de hectare păduri de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Aceasta este doar o primă evaluare a pagubelor, fiind identificat un volum al arborilor doborâți de vânt de circa 748.000 metri cubi.

Din acestea, pe o suprafață de 1.058 de hectare s-au înregistrat doborâturi în masă, volumul estimat al pagubelor fiind de circa 290.000 metri cubi.

Cele mai mari doborâturi au fost înregistrate în pădurile de stat administrate de Direcția Silvică Mureș, cu un volum de 208.000 metri cubi și o suprafață de 12.590 hectare, urmată de Direcția Silvică Argeș, cu un volum al doborâturilor de vânt de 152.000 metri cubi și o suprafață de 4.057 hectare, și Direcția Silvică Prahova, cu pagube de 145.000 metri cubi și 10.165 hectare afectate de fenomenele meteorologice înregistrate începând cu 4 februarie a.c, a a nun.

Pagube însemnate în pădurile de stat au fost înregistrate și pe raza direcțiilor silvice Bacău, Covasna, Harghita, Covasna, Maramureș, Neamț și Suceava.

De asemenea, în pădurile aflate în alte forme de proprietate și administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva s-au înregistrat, în total, doborâturi de vânt pe 19.524 hectare, cu un volum total al arborilor doborâți de 253.000 metri cubi.

“În prezent se desfășoară lucrările de întocmire a documentelor tehnice în vederea exploatării cu prioritate a arborilor doborâți, pentru a asigura condițiile ca suprafețele afectate să fie reîmpădurite într-o perioadă de maxim doi ani”, a anunțat regia într-un comunicat de presă.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național, și asigură servicii silvice pentru circa 1 milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
22

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
184

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
149

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...