Un botoșănean care se credea Omul Păianjen a fost prins și amendat aseară de jandarmi cu 500 de lei

Un botoșănean care se credea Omul Păianjen a fost prins și amendat aseară de jandarmi cu 500 de lei

Un bărbat care se afla sub influența băuturilor alcoolice și care se credea Omul Păianjen a fost sancționat contravențional de jandarmi cu o amendă în valoare de 500 de lei după ce a escaladat gardul împrejmuitor al Curții de Conturi de la Botoșani.

Întâmplarea a avut loc seara trecută, la ora 21.00, iar jandarmul care asigura paza și protecția instituției a acționat prompt și l-a imobilizat.

Deoarece refuza să se legitimeze, bărbatul aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost condus la sediul inspectoratului în vederea stabilirii identității.

Cu această ocazie, i s-a adus la cunoștință că pătrunderea cu încălcarea normelor legale de acces în sediile autorităţilor și instituţiilor publice locale și centrale este o faptă contravențională prevăzută de Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, fiind sancționată cu amendă de la 500 la 1500 de lei.

“După ce a semnat procesul-verbal, bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost lăsat să plece, fără însă a le dezvălui jandarmilor motivul acțiunii sale”, a explicat Compartimentul de Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani asigură paza și protecția instituțională la 16 obiective stabilite prin hotărâri de guvern și ordine ale ministrului afacerilor interne.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
120

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
69

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
232

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...