Românii din Italia şi Spania strâng ajutoare pentru sinistraţii din ţară

Românii din Italia şi Spania strâng ajutoare pentru sinistraţii din ţară
Un proiect umanitar destinat sinistraţilor din România, respectiv oamenilor care au fost afectaţi de valul de zăpadă şi ger, a fost iniţiat sâmbătă de FADERE (Federaţia asociaţiilor de români din Europa).

Proiectul constă în strângerea de pături, haine şi alte alimente uşoare, neperisabile şi se va desfăşura în mai multe oraşe din Europa. Începând de luni, românii care locuiesc în Madrid, Castellon, (Spania) şi Roma, Verona, Torino (Italia) vor avea câte un punct de colectare a acestor ajutoare.

"Pe lângă grija faţă de sinistraţii din ţară, românii din diaspora s-au organizat în echipe pentru a ajuta şi pe conaţionalii aflaţi acum în marile oraşe ale Europei, care nu au unde mânca şi dormi, deoarece nu-şi găsesc un loc de muncă pentru a se întreţine", se arată în comunicatul de presă.

"Românii din diaspora au fost întotdeauna solidari cu cei din ţară ajunşi în situaţii dificile. Pe lângă faptul că sunt în contact telefonic cu cei dragi din ţară, urmăresc zilnic televiziunile româneşti care transmit informaţii de la faţa locului", a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
334

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
477

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
601

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...