România se pregătește să treacă la ora de vară. Ar putea fi pentru ultima oară

România se pregătește să treacă la ora de vară. Ar putea fi pentru ultima oară

   Sursa foto ilustrativ: SpyNews.ro

România se pregătește de trecerea la ora de vară. Schimbarea orei se va face în ultimul weekend al lunii martie 2021, mai exact în noaptea de 27 spre 28 martie 2021, când ora 3:00 devine ora 4:00.

Trecerea la ora de vară se va face la o săptămână după echinocțiul de primăvară, marcat la 20 martie 2021, când ziua va fi egală cu noaptea, iar ziua de 28 martie 2021 va fi cea mai scurtă zi a anului, având teoretic 23 de ore.

Ora de iarnă este considerată ora standard, iar în România ar putea fi ultima primăvară în care se trece la ora de vară.

Acest lucru după ce Comisia Europeană a propus celor 27 de țări ale Uniunii Europene renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa, oferind statelor membre libertatea de a decide, odată pentru totdeauna, dacă doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau de iarnă.

Teoretic, începând din anul 2021 ar fi trebuit să se renunţe la schimbarea orei de vară şi de iarnă în Uniunea Europeană, însă venirea Pandemiei a blocat această inițiativă. Statele care decideau să menţină permanent ora de vară ar fi urmat să facă ultima modificare în acest sens în ultima duminică din martie 2021, iar cele care preferau să rămână la ora de iarnă (ora standard) urmai să facă modificarea finală în ultima duminică din octombrie 2021.

În România a fost elaborată o propunere legislativă pentru a se renunța la ora de vară și a se păstra numai ora de iarnă, însă venirea pandemiei de coronavirus a trecut acest subiect în plan secund.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Zeci de botoșăneni și peste 500 de motociclete, mașini, camioane și tractoare și-au anunțat prezența la mitingul de susținere a autostrăzilor din Moldova

Vineri, 9 Aprilie 2021
538

Zeci de botoșăneni și peste 500 de mașini din toată regiunea și-au anunțat prezența mâine la mitingul de susținere a autostrăzilor din zona Moldovei. Marșul motorizat și mitingul de ...

Florin Cîţu: De la 1 iulie, am putea renunţa la masca de protecţie

Vineri, 9 Aprilie 2021
1061

Premierul Florin Cîţu a anunțat astăzi că de la 1 iulie am putea să nu mai purtăm mască de protecţie.Şeful Guvernului vrea ca relaxarea să înceapă în iunie şi din iul...

Minivacanţa de Paște și de 1 Mai va avea patru zile

Vineri, 9 Aprilie 2021
766

Minivacanţa de Paște și de 1 Mai va avea în acest an patru zile. Conform legii, cele patru zile sunt libere, dar angajatorii ai căror salariaţi lucrează în zile de sărbătoare legal...