România se pregătește să treacă la ora de vară. Ar putea fi pentru ultima oară

România se pregătește să treacă la ora de vară. Ar putea fi pentru ultima oară

   Sursa foto ilustrativ: SpyNews.ro

România se pregătește de trecerea la ora de vară. Schimbarea orei se va face în ultimul weekend al lunii martie 2021, mai exact în noaptea de 27 spre 28 martie 2021, când ora 3:00 devine ora 4:00.

Trecerea la ora de vară se va face la o săptămână după echinocțiul de primăvară, marcat la 20 martie 2021, când ziua va fi egală cu noaptea, iar ziua de 28 martie 2021 va fi cea mai scurtă zi a anului, având teoretic 23 de ore.

Ora de iarnă este considerată ora standard, iar în România ar putea fi ultima primăvară în care se trece la ora de vară.

Acest lucru după ce Comisia Europeană a propus celor 27 de țări ale Uniunii Europene renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa, oferind statelor membre libertatea de a decide, odată pentru totdeauna, dacă doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau de iarnă.

Teoretic, începând din anul 2021 ar fi trebuit să se renunţe la schimbarea orei de vară şi de iarnă în Uniunea Europeană, însă venirea Pandemiei a blocat această inițiativă. Statele care decideau să menţină permanent ora de vară ar fi urmat să facă ultima modificare în acest sens în ultima duminică din martie 2021, iar cele care preferau să rămână la ora de iarnă (ora standard) urmai să facă modificarea finală în ultima duminică din octombrie 2021.

În România a fost elaborată o propunere legislativă pentru a se renunța la ora de vară și a se păstra numai ora de iarnă, însă venirea pandemiei de coronavirus a trecut acest subiect în plan secund.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Tristețe de nedescris pentru familia unui tânăr plecat în Germania: Bogdan Bostan s-a înecat iar familia are nevoie de bani pentru a-l repatria

astăzi, 20:30
461

Tristețe de nedescris pentru familia unui tânăr de la Botoșani. Părinții și rudele încearcă să strângă 3000 de euro pentru repatrierea trupului fiului care s-a stins din via...

După ploile din ultima perioadă urmează „efectul de saună”

astăzi, 19:26
259

Dacă începând de astăzi ați început să resimțiți o stare de disconfort, atunci trebuie să știți că după ploile din ultimele zile și venirea unui prim val de caniculă, sp...

Marcel Gheorghiță a rămas președinte al filialei locale USR Botoșani

astăzi, 15:31
310

În acest weekend, în filiala USR a muncipiului Botoșani au avut loc alegeri interne comune ale membrilor partidelor USR și PLUS. Cele două partide au fuzionat, iar filiala de la Botoșa...