Revoltător! Botoşăneni puşi să plătească de două ori mai mult decât consumă!

Situaţie incredibilă în mai multe scări de bloc din municipiul Botoşani! Mai mulţi botoşăneni s-au trezit că au de plătit către operatorul de apă facturi de două ori mai mari faţă de ceea ce au consumat ei într-o lună. Revoltaţi, oamenii au mers să depună reclamaţii la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, spunând că s-au săturat să fie furaţi de operatorul de apă.

Miercuri dimineaţă, o botoşăneancă a venit la Protecţia Consumatorului să reclame faptul că trebuie să plătească o factură pentru 14 metri cubi de apă, în condiţiile în care aceasta spune că lunar nu consumă mai mult de şapte metri cubi.

"Nu se poate aşa ceva. Cu ce sunt vinovată eu că alţii nu sunt corecţi? Am depus contestaţii peste contestaţii la apă, dar nu m-a băgat nimeni în seamă. Nu ştiu ce să mai fac", a spus botoşăneanca.

Astfel de situaţii apar în cazul scărilor de bloc unde sunt persoane care nu dau indexul la timp sau care nu vor să îl dea, consumul împărţindu-se între locatari.

Din păcate, comisarii de la Protecţia Consumatorului nu pot face nimic.

"Este aceeaşi problemă cu repartizarea diferenţei dintre citirea totală de pe scară şi apometrul general la intrarea pe proprietate. De exemplu, la un apartament stau două persoane, cu venituri mai reduse, şi consumă în jur de doi metri cubi. Diferenţa de repartizat pentru fiecare persoană din scară era de trei metri cubi, deci familia respectivă consumă doi metri cubi şi va achita opt. Cei din scară nu dau la timp din neglijenţă sau voit.  Nu putem inteveni pentru că este regulamentul aprobat", a precizat Mirel Roglaschi, comisar-şef adjunct al CJPC Botoşani.

Acesta susţine că astfel de probleme nu vor mai fi atunci când contractele de furnizare a serviciilor de apă şi canal se vor încheia cu asociaţiile de proprietari.
 
"Am înţeles că doar la Timişoara şi Botoşani este situaţia aceasta, că restul ţării au contracte pe asociaţii, cum a fost înainte de 2007. O să fie factură pe asociaţie, cel de la asociaţie împreună cu un reprezentant are dreptul să intre în casa proprietarului cu o notificare de cinci zile sau în caz de forţă majoră pe loc. Având şi fondul de rulment el achită factura totală şi apoi face încasările de la consumator şi repatizarea diferenţelor nu o să mai fie necesară pentru că o să intre la citire",  explicat Mirel Rogalschi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Și-a pierdut telefonul, dar în doar 20 de minute un jandarm i l-a pus în mână!

astăzi, 07:30

Duminică după-amiază, puțin după ora 17.00, subofițerul jandarm aflat în serviciul de pază și protecție instituțională la Judecătoria Botoșani a găsit, pe trotuarul Bulevardului Mi...

Am 25 de ani de poliție, dar în viața mea n-am văzut așa ceva! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

La marginea drumului, un domn în vârstă meșterea la o Dacia 1310, care se stricase. Capota ridicată, trusa de scule pe jos, chin mare. Oprește un Mercedes cu trei tineri la bord....

Calendar ortodox, 20 ianuarie: Sf. Cuv. Eftimie cel Mare; Sf. Mc. Eusebiu; Sf. Mc. In, Pin şi Rim

astăzi, 07:00

Sfântul Cuvios Eftimie († 473) a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (379-395), ajungând până în zilele împăratului Leon I (457-474). El era de...