Revolta unui medic de la Spitalul Judeţean: "Nu este un CAP! Este un spital!"

Revolta unui medic de la Spitalul Judeţean: "Nu este un CAP! Este un spital!"
“Îngrozitor de prost!". Asta este părerea coordonatorului Secţiei de Pediatrie, medicul Aurel Tinca, despre contractul încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Medicul susţine că este imposibil ca unitatea spitalicească să se încadreze în numărul de internări prevăzut în acest contract, iar niciun medic nu îşi va asuma să trimită acasă un pacient care ajunge la spital şi care are o suferinţă.

“Până la această dată deja am făcut mai mult de două treimi din numărul de externări pe care le plăteşte Casa. Dacă la data de 20 ale lunii noi am realizat deja numărul de externări prevăzute în contract, numărul de internări care se va face în perioada următoare cine le plăteşte? Le plăteşte managementul spitalului. Din acest motiv, contractul făcut cu Casa este îngrozitor de prost. Ar trebui ca în contract să se prevadă acele chestiuni care se referă la plata serviciilor omului bolnav. Nu este un CAP, unde prevedem câţi litri de lapte producţie o să dea ferma de vaci. Este un spital", a spus medicul Aurel Tinca.

El a dat exemplul Secţiei Pediatrie 1, unde s-au făcut 260 de externări, în contract fiind prevăzute doar 190.

“Aş vrea să văd şi eu un medic care refuză internarea unui copil care vine noaptea. Aşa ceva nu se va întâmpla niciodată. Eu aşa ceva nu voi face, indiferent care este părerea cuiva, că am depăşit contractul. Datoria mea este să îi acord asistenţă acelui copil", a conchis medicul Aurel Tinca.

 

Spune-ne opinia ta