Retinut de politisti dupa ce a talharit un elev la iesirea de la scoala!

Un tanar de 17 ani a fost retinut, in vederea arestarii preventive, dupa ce politistii botosaneni au stabilit ca acesta a talharit vineri un elev de clasa a VIII-a, caruia, prin violenta si amenintari, i-a sustras telefonul mobil si o suma de bani.

Vineri, in jurul orei 18:00, un minor in varsta de 15 ani, elev in clasa a VIII-a la o scoala din municipiu, a reclamat politistilor ca in aceeasi zi, la ora 14:00, cand a iesit de la cursuri, a fost acostat de catre doi tineri, unul dintre acestia deposedandu-l de un telefon marca LG si suma de 8 lei, prin folosirea de acte de violenta si amenintari.

In urma primelor cercetari efectuate de catre echipa operativa constituita in cauza, inca din cursul zilei de vineri, a fost stabilita identitatea suspectului, respectiv minorul P. A., in varsta de 17 ani, din municipiul Botosani.

Acesta nu a putut fi insa depistat pana ieri, 28.09.a.c., in aceasta perioada fiind disparut de la domiciliu.

In urma cercetarilor efectuate si a probatoriului administrat, fata de suspect s-a dispus in cursul zilei de ieri retinerea in Arestul I.P.J. Botosani pentru o durata de 24 ore, fiind cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie.

In sarcina acestuia s-a stabilit faptul ca in cursul zilei de 25.09.a.c., in jurul orei 14.00, la iesirea de la cursuri, a acostat victima in curtea scolii cerandu-i telefonul mobil. Intrucat victima l-a refuzat, prin intimidare si folosirea de amenintari cu acte de violenta a determinat-o sa-i dea telefonul mobil.

In aceste imprejurari, profitand de imposibilitatea victimei de a se apara, suspectul i-a sustras din ghiozdan si suma de 8 lei.

Ulterior, suspectul a acoperit ochii partii vatamate cu antebratul, timp in care a inmanat telefonul sustras tanarului care il insotea, identificat in timpul cercetarilor in persoana numitului S. T., de 20 ani, din municipiul Botosani.

In prezent, suspectul P. A. mai este cercetat in alte patru cauze penale pentru comiterea a 3 infractiuni de furt calificat  si o infractiune de lovire sau alte violente.

Astazi, suspectul urmeaza a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani cu propunere de sesizare a instantei de judecata in vederea arestarii preventive.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...