Organizaţia PSD Botoşani a votat pentru susţinerea lui Dan Nica

Preşedintele PSD Botoşani, Gheorghe Marcu, anunţă măsuri speciale împotriva celor care vor încerca să fraudeze alegerile, avertizează social-democraţii!

Organizaţia PSD Botoşani a propus luni, 28 septembrie 2009, în cadrul Comitetului Executiv al PSD, susţinerea fără echivoc a domnului Dan Nica pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor, arată într-un comunicat remis redacţiei în urmă cu scurt timp.

Reprezentanţii PSD Botoşani consideră că intenţia primului ministru, Emil Boc, de a-l revoca pe Dan Nica din cele două funcţii guvernamentale reprezintă un pretext în spatele căruia se află interesul electoral direct al lui Traian Băsescu.

Imediat după încheierea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Botoşani, domnul Gheorghe Marcu, a arătat că "singura motivaţie reală care se află în spatele acestui atac politic este direct legată de intenţia obsesivă a lui Traian Băsescu şi a PDL de a frauda alegerile prezidenţiale.

În Botoşani, ştim acest lucru încă de la alegerile europarlamentare, când au fost mai multe localităţi câştigate de PDL unde prezenţa la vot a fost de până la 70%, în timp ce media pe judeţ şi la nivelul întregii ţări a fost de sub 30%".

Totodată, preşedintele Gheorghe Marcu a anunţat că, "PSD Botoşani va răspunde extrem de agresiv la orice încercare de fraudare a alegerilor. Îi anunţ de pe acum pe cei amatori că nu vom tolera nici cea mai mică încălcare a legii. Vom fi necruţători: cei prinşi vor fi daţi imediat pe mâna autorităţilor şi nu ne vom lăsa până când aceştia nu vor fi condamnaţi şi băgaţi în puşcărie. Dacă va fi cazul, suntem pregătiţi să facem sute de plângeri penale atât împotriva celor care vor încerca direct să fraudeze alegerile, dar şi împotriva funcţionarilor sau autorităţilor care vor tolera cu complicitate astfel de acte".

În acest sens, reprezentantul PSD Botoşani a afirmat că organizaţia sa a luat o serie de măsuri speciale pentru combaterea fraudei electorale.

"În plan politic, am lansat către PNL şi PRM acel protocol pentru combaterea fraudei electorale şi ne-am asumat deja Codul de conduită electorală, propus şi celorlalte formaţiuni politice. În plan organizatoric, am pus la punct un sistem de identificare rapidă a aşa-numiţilor "turişti electorali", inclusiv a celor aduşi cu autobuzul din alte judeţe. Avem o reţea teritorială bine instruită ce va monitoriza îndeaproape procesul electoral. Şi mai avem câteva surprize extrem de neplăcute pentru infractori, mai ales în acele localităţi unde ştim că există deja o tradiţie în fraudarea alegerilor", a adăugat preşedintele Organizaţiei PSD Botoşani în comunicatul transmis din partea PSD Botoşani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...