Boc amana cu doua ore remanierea lui Nica

Boc amana cu doua ore remanierea lui Nica

 EMIL BOC  

Premierul Emil Boc a anuntat marti ca ii va trimite presedintelui Traian Basescu, dupa ora 13.00, propunerea de remaniere a ministrului de Interne Dan Nica.

Primul ministru a dat astfel un pas inapoi si le-a mai dat un ragaz de doua ore partenerilor de coalitie pentru a veni cu o noua nominalizare sau cu o propunere de interimat din randul ministrilor PSD.

"In aceasta dimineata la ora 8,30 am solicitat conducerii PSD ca in conditiile in care nu au nominalizat pe altcineva sa imi propuna din randul ministrilor PSD un interimat pentru functia de vicepremier si ministru de Interne, deoarece conform protocolului acest minister devine PSD.

Pana la aceasta ora nu am primit niciun fel de propunere din partea partenerilor. In aceste conditii dupa ora 13 voi inainta presedintelui Romaniei propunerea de remaniere, asteptand ca pana atunci partenerii sa imi propuna din randul ministrilor PSD un ministru pentru pozitia de interimar", a declarat premierul Boc.

Anuntul a fost facut dupa ce a expirat ultimatumul de 24 de ore dat luni partenerilor de coalitie de la PSD, carora li s-a cerut sa desemneze o alta persoana pentru ocuparea acestor functii.

Social-democratii au facut insa front comun in jurul vicepresedintelui PSD Dan Nica si au sustinut ca acesta a avut o comportare ireprosabila in fruntea Ministerului de Interne, acuzandu-i totodata pe partenerii de coalitie si pe Traian Basescu ca se folosesc de acest pretext pentru a prelua ministerul in vederea fraudarii alegerilor.

Liderii PSD s-au adunat marti dimineata la sediul Senatului pentru a decide daca ministrii social-democrati ies din Guvern ca urmare a deciziei premierului de a merge pana la capat cu remanierea lui Dan Nica.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...