BLOGOSFERA: Cum a ajuns Ţurcanu orăşean licenţiat

BLOGOSFERA: Cum a ajuns Ţurcanu orăşean licenţiat

 FLORIN TURCANU, deputat de Botosani, lider PNL Botosani  

După o răsărire în plan politic, când a ajuns din viceprimar la Suliţa şef de cabinet parlamentar la deputatul Liviu Câmpanu, liberalul Florin Ţurcanu a fost nevoit să se reîntoarcă în comuna natală, reluându-şi activităţile sale de fermier cu oi şi vaci.

Apoi, când PNL Botoşani s-a rupt prin plecarea preşedintelui Mihai Ţâbuleac la PD, iar preşedinte PNL a devenit deputatul Liviu Câmpanu, Ţurcanu a ajuns din nou în vârful partidului. Cum, necum, în cursul anului 2007 a fost promovat în funcţia de secretar Cancelarie Prefect în cadrul Instituţiei Prefectului Botoşani.

Numai că venit de la ferma sa din satul Dracşani, Ţurcanu nu prea arăta a orăşean şi cu atât mai puţin a demnitar în cadrul Prefecturii.

Potrivit lui Constantin Rotaru, în acea vreme secretar în cadrul Biroului Permanent Judeţean al PNL, acesta şi cu inginerul Dan Constantinică, preşedintele organizaţiei comunale PNL Gorbăneşti, l-au luat pe Ţurcanu şi l-au dus la un magazin pentru a-l dezbrăca de ţinuta rurală şi a-l îmbrăca nemţeşte, cum spuneau pe vremuri ţăranii la hainele de orăşean. (...)

Legat de modul în care Ţurcanu a devenit licenţiat, iată ce mi-a relatat acelaşi Constantin Rotaru. Acesta susţine că l-a însoţit pe Ţurcanu la mall-ul din Iaşi, unde s-a întâlnit cu un profesor universitar de la Universitatea Ecologică Dimitrie Cantemir care, contra sumei de 150 milioane lei vechi, i-a dat foia matricolă cum că a absolvit facultatea de drept.

Totodată i-a recomandat lui Ţurcanu să-şi obţină licenţa pe la o facultate din Ardeal, pentru că el nu n-avea cum să-i obţină şi diploma. Rotaru susţine că pe Ţurcanu l-a mai costat 100 milioane lei. Şi a obţinut diploma de licenţă de la o facultate din Alba Iulia.

Diploma i-a fost înmânată chiar pe malul iazului Dracşani, unde Ţurcanu a organizat un chef pe cinste. Mai susţine Rotaru că pe diploma de licenţă a lui Ţurcanu, luna eliberării este "februari", în loc de februarie, aşa de beţi erau cei care "l-au licenţiat".

Sursa: rotundu.blogs.jurnalulbtd.ro

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...