Retinut de politisti, dupa ce a santajat un elev!

Retinut de politisti, dupa ce a santajat un elev!
Elev ameninţat şi şantajat de un tânăr de 20 de ani care, după ce s-a oferit să-i asigure acestuia "protecţie", a pretins un telefon mobil şi suma de 30 de lei! Oamenii legii au organizat un flagrant, astfel că "protectorul" a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 28 februarie, Poliția Municipiului Dorohoi a fost sesizată de către P. Corneliu, din localitatea Havîrna, judetul Botoșani, cu privire la faptul că fiul său, P. A., de 15 ani, elev al unui liceu din municipiul Dorohoi, este șantajat de către o persoană necunoscută, care sub amenințarea unor acte de violență i-a pretins un telefon mobil și suma de 30 lei.

În baza sesizării, la data de 29.02.2012, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale – Poliţia municipiului Dorohoi au organizat un flagrant, împrejurare în autorul a fost surprins în timp ce primea de la partea vătămată bunul şi banii solicitaţi. Autorul a fost identificat în persoana lui I. Mircea-Ionuţ, de 20 ani, din municipiul Dorohoi, judetul Botoșani.

Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că la începutul lunii februarie 2012, I. Mircea-Ionuţ l-a abordat pe P. A., oferindu-se să-i asigure "protecție", contra unor sume de bani sau bunuri.

Ulterior, mai multe zile la rând, sub amenințarea unor acte de violență, suspectul i-a pretins un telefon mobil și suma de 30 lei.

Față de I. Mircea-Ionuţ a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore în arestul IPJ Botoşani, urmând să fie prezentat astăzi, 01 martie, Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi cu propunere de arestare preventivă.

În cauză continuă cercetările, urmând a se propune soluție procedurală.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
66

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
766

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
229

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...