Retete naturale pentru vopsirea parului

Retete naturale pentru vopsirea parului
Vopsirea parului reprezinta un obicei de frumusete ce isi are radacinile in traditiile celor mai vechi popoare, cand femeile foloseau ingrediente naturale care sa le coloreze parul.

Femeile din Africa, Egipt, India folosesc inca ingrediente 100% naturale pentru a-si schimba culoarea parului.

CULOARE PAR BLOND

Zeama de lamaie decoloreaza culoarea firului de par. Avem nevoie de 1-2 lamai pentru par de lungime medie, 3-4 lamai pentru par lung. Se aplica sucul stors de la aceste lamai pe par. Pentru un blond mai deschis, satureaza parul pana ce devine complet ud si stai la soare timp de 1-2 ore. Pentru un blond mai spre saten, aplica sucul de lamaie stam la soare timp de 20-45 de minute. Dupa expunerea la soare spala parul bine si foloseste balsam de doua ori, deoarece lamaia usuca parul. Parul nu devine complet blond dupa o singura aplicare, trebuie repetat procedeul o data pe saptamana pana ce obtinem nuanta dorita.

CULOARE PAR ROSCAT

Pentru nuante de roscat putem folosi lamaie si fructe cu nuante puternice de rosu: rosii, zmeura, capsune, rodii, sfecla, morcov. Se formeaza un piure din fructul sau leguma aleasa – in functie de ce nuanta doresti si se aplica pe par. Pentru un rocat mai intens, satureaza parul pana ce devine complet ud si stai la soare timp de 1-2 ore. Dupa spalare se poate folosi otet in clatire, deoarece mirosul acestor fructe sau legume tinde sa fie puternic. Parul nu devine complet roscat dupa o singura aplicare, trebuie repetat procedeul o data pe saptamana pana ce obtinem nuanta dorita.

CULOARE PAR SATEN

Cea mai buna metoda de a oferi parului nuante de saten este ceaiul negru. Primul pas il reprezinta spalarea parului astfel incat sa indepartezi orice urme de impuritati. La un litru de apa avem nevoie de cel putin 7-8 plicuri de ceai. Aplicam ceaiul pe par cand este cald, dar nu fierbinte si lasa sa actioneze cel putin 60 de minute. Se repeta procedeul o data pe saptamana pana ce obtinem culoarea dorita.

CULOARE PAR BRUNET

Daca doresti ca parul tau sa aiba o nuanta de brunet, cafeaua este cea mai buna alegere.
Se fierbe un ibric de cafea tare si aplic-o pe par cand este calda. Lasa-o sa actioneze timp de 60 de minute. Clateste bine parul. Pentru o nuanta de brunet inchisa fierbem coji de nuci verzi si adaugam in cafea zeama lor. Lasam sa actioneze cel putin 60 de minute, apoi clatim bine parul. Daca am obtinut culoarea dorita din prima, atunci o data la doua saptamani repetam procedura pentru intretinerea culorii.

VOPSIREA FIRELOR ALBE

Rozmarinul si salvia fac minuni daca dorim sa acoperim firele de par albe, mai ales folosite regulat. Amestecam parti egale de salvie cu rozmarin si apa si lasa la fiert o ora. Aplica fiertura pe par, inmuindu-l bine. Lasa sa actioneze timp de 2 ore si clateste bine. Repeta procedeul la fiecare spalare, amestecul acopera firele de par albe, dar si hidrateaza parul oferindu-i stralucire.

SFAT:

Aceste retete se aplica doar pe par natural.

Sursa: AICI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
4

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
45

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
237

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...