In memoriam Dr. Cristian Crețu

In memoriam Dr. Cristian Crețu

CRISTIAN CRETU

"Copiii sunt mâinile cu ajutorul cărora atingem cerurile", afirma marele Henry Ward Beecher. Acest lucru l-a făcut domnul doctor zi de zi, în ultimii 30 de ani. Cu prilejul fiecărei nașteri pe care o coordona, domnul doctor atingea cerul și se lăsa pătruns de binecuvântarea divină, căci ce e mai înălțător pe lumea asta decât a ajuta să vină pe lume un copil? Cu miile sunt familiile ce îi datorează fericirea și zâmbetele din viața lor.

A absolvit Facultatea de Medicină din Iași în promoția "Petre Brânzei". Puțini dintre noi știu că, după obstetrică și ginecologie, marea sa pasiune a fost psihiatria, pasiune ce l-a ajutat să devină un bun psiholog.

Rămâne un model pentru fiecare dintre noi prin integritatea sa și prin generozitatea pe care a avut-o față de semenii săi.

Capacitățile sale chirurgicale sunt recunoscute de cei mai mari din domeniu, însă eu (format în abstractul matematicii) l-am prețuit pentru două lucruri: pentru sufletul de aur pe care îl avea și pentru bogata suprafață culturală ce a deținut-o. Nu puține au fost sfaturile părintești pe care mi le-a oferit și discuțiile pe care le-am purtat în varii domenii. Întotdeauna rămâneam impresionat. I-am luat ca exemplu modul prin care a împletit performanțele profesionale cu omenia. A fost unul dintre oamenii care mi-au influențat viața.

Astăzi, însă, și-a început drumul spre acel loc luminos, unde se va întâlni cu cei dragi.

În aceste clipe de adâncă mâhnire și de regret pentru dispariția unei valori, putem doar să ne prezentăm omagiul prin expresia ce ne lasă fără alte cuvinte: "Dumnezeu să îl ierte!".

Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să îi întărească familia!


(Alexandru Negrescu)


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
261

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
320

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
725

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...