Reţetă de post: Vinete umplute

Ingrediente:
4 vinete mari
4 cepe
4 ardei grasi
4 rosii
5 catei usturoi
1 morcov
1 ceasca ulei
1 ceasca orez
1 legatura marar
sare
piper

Mod de preparare:

1. Tai vinetele in jumatati, pe lungime, scoti o parte din miez si le oparesti in apa clocotita cu putina sare timp de 20 minute, apoi le scoti si le asezi intr-o tava de teflon.

2.Intre timp, prepari umplutura astfel: calesti ceapa intr-o cratita, adaugi ardeii, apoi miezul de la vinete, morcovul ras si usturoiul. Lasi sa scada si adaugi orezul si putina apa. Lasi sa se inabuse bine si cu orezul, apoi adaugi rosiile decojite si taiate cubulete. Lasi sa scada bine si adaugi verdeata, piper si sare dupa gust.

3. Cu aceasta compozitie umpli vinetele si daca mai ramane compozitie poti umple si vreo 2 ardei grasi taiati in jumatati.

4. Torni deasupra sos de rosii si dai tava la cuptor.


crestinortodox.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România se înarmează. MApN cumpără rachete din Franța. Contract de peste 600 de milioane de euro!

Wednesday, 26 November 2025

Armata României va avea rachete antiaeriene MANPAD MISTRAL, după ce Ministerul român al Apărării şi Ministerul Forţelor Armate şi al Veteranilor din Republica Franceză au semnat con...

Memorialul Ipotești: „Despre ce vorbim când vorbim despre traducere” cu Stilyan Deyanov și Dan Coman!

Wednesday, 26 November 2025

Proiectul „Traducători și scriitori în dialog”, lansat în 2024 sub auspiciile Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), este organizat în ...

Percepția că doar populația suportă măsurile Guvernului este „realistă”, admite președintele Nicușor Dan!

Wednesday, 26 November 2025

Într-un context politic tensionat, marcat de discuții aprinse în interiorul coaliției de guvernare privind reformele din administrație și modul în care statul gestionează cheltu...