Reţea de traficanţi de ţigări, destructurată de DIICOT! Cum acţiona gruparea şi ce s-a găsit la percheziţiile efectuate şi la Botoşani!

Reţea de traficanţi de ţigări, destructurată de DIICOT! Cum acţiona gruparea şi ce s-a găsit la percheziţiile efectuate şi la Botoşani!
Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Bacău și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 59 de percheziții în 6 județe, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în contrabandă cu țigări. Aproape 150.000 de țigarete, peste 32.000 de lei și 7.000 de euro, au fost confiscați, iar 10 persoane au fost arestate preventiv.

La data de 17 decembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T.Bacău au efectuat 59 de percheziții domiciliare în județele Bacău, Botoșani, Buzău, Constanța, Suceava și Iași, la persoane bănuite de contrabandă.

Din cercetări a reieșit că, în  perioada  aprilie – decembrie, membrii unei grupări infracționale organizate ar fi introdus ilegal în România țigarete din Ucraina  și  Republica  Moldova, pe care le-ar fi transportat cu autoturisme special adaptate pentru disimularea acestora.

Pe parcursul documentării activității infracționale a celor în cauză, polițiștii au indisponibilizat 4 astfel de autoturisme și au confiscat aproximativ 400.000 de țigarete.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 400.000 de lei.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 144.740  de țigarete de contrabandă, 32.230 de lei și 7.230 de euro.
19 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, pentru audieri.

Dintre acestea, 10 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă, iar magistrații Tribunalului Bacău au dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunile s-au  desfășurat cu sprijinul jandarmilor din Bacău și al inspectorilor vamali din Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 21:42
46

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

astăzi, 21:37
56

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...

Transportatorii de mărfuri și persoane, luați la verificat de polițiști!

astăzi, 20:31
41

În perioada 13-20 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru verificarea legalității transportului de mărfuri și persoane pe raza întregul...