Restricții pentru deplasările externe ale miniștrilor, primarilor, şefilor de CJ sau consilierilor locali!

Restricții pentru deplasările externe ale miniștrilor, primarilor, şefilor de CJ sau consilierilor locali!
Senatorii au adoptat marţi o OUG privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice, printre care restrângerea delegaţiilor care pleacă în străinătate, interzicerea realizării unui studiu de fezabilitate de către autorităţi dacă în ultimii 5 ani a fost făcut unul pe aceeaşi temă, informează NewsIn.

Miniștrii, secretarii de stat, secretarul general al Guvernului pot fi însoțiți în deplasările externe de maximum două persoane, în timp ce primarii, viceprimarii, șefii de CJ și consilierii locali vor putea lua în delegația externă doar o persoană, se arată în legea privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice.

De asemenea, actul normativ prevede diminuarea cu 30% a cheltuielilor de protocol și deplasări externe în semestrul II al anului 2012 față de semestrul similar din 2011, precum și interzicerea achiziționării din fonduri publice de tipărituri și alte bunuri pentru acțiunile de reprezentare și protocol, precum și pentru zile festive, inclusiv zile aniversare, dar și interzicerea realizării unui studiu de fezabilitate dacă în ultimii 5 ani a fost făcut un studiu care vizează același obiect.

Interzicerea achiziționării de servicii juridice de consultanță la autorițile publice, societățile și companiile cu capital de stat care au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică este altă prevedere din lege.

Biletele de tratament se asigură de Casa Națională de Pensii, iar numărul de locuri pentru tratamentul balnear nu poate depăși 15% din numărul total al locurilor, spune legea, potrivit căreia Casa Națională de pensii nu mai emite bilete de odihnă pentru anul 2012.

În OUG se mai prevăd măsuri pentru reorganizarea ANL, Autoritatea Metropolitană de Transport București, Compania Națională de Investiții, CNADNR, Administrația Rezervației Delta Dunării și Administrația Națională “Apele Române".

Senatul este prima Cameră sesizată pentru acest act normativ.

"Curtea de Conturi a semnalat faptul că instituțiile publice înregistrează cheltuieli considerabile pentru întocmirea de studii de fezabilitate, proiecte și alte studii aferente obiectivelor de investiții. În prezent nu există reglementări ale modului de finanțare a acestor tipuri de cheltuieli, lăsând posibilitatea ordonatorilor de credite să întocmească și să finanțeze un număr nelimitat de studii pentru același obiectiv. Având în vedere recomandările Curții de Conturi, se impune adoptarea unor măsuri legislative a căror aplicare să ducă la o utilizare judicioasă a fondurilor publice. (...) Curtea de Conturi a constatat că mai multe instituții publice au cheltuit pentru aceeași activitate judiciară atât cu aparatul propriu juridic cât și cu firme private de avocatură (..) O altă zonă în care s-ar putea efectua economii sunt cheltuielile cu deplasările externe și protocolul", își argumentează Guvernul proiectul de OUG.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
763

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
360

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
100

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...