Protest la Scoala Ionaseni: Parintii nu si-au lasat copiii sa mearga la scoala!

Protest la Scoala Ionaseni: Parintii nu si-au lasat copiii sa mearga la scoala!
Scoala nu a inceput pentru toti elevii din judetul Botosani. Zeci de elevi din localitatea Ionaseni, comuna Varfu Campului, nu au mers la scoala, intrucat parintii nu i-au lasat, fiind extrem de revoltati ca Inspectoratul Scolar Judetean vrea sa desfiinteze clasele V-VIII, iar elevii sa merga la o alta scoala, aflata la o distanta de 11 kilometri.

Mai multi parinti s-au adunat, marti, in curtea Inspectoratului Scolar Judetean pentru a protesta, si au cerut conducerii ISJ sa redeschida clasele gimnaziale.

"Noi anul trecut am avut copii in clasa a V-a si i-au luat la scoala la 11 kilometri cu un microbuz, nu mai spunem cum. Veneau copiii pe jos, prin zapada, traversau intersectii. Anul acesta a vrut sa ii ia si pe cei de clasa a VII-a si a VIII-a, dar avand numarul de elevi care e normal pentru clasele V-VIII, noi nu am vrut sa ii ia pentru ca ii duce la 11 kilometri, pe cand este alta scoala care ar putea sa ii preia la un kilometru. Noi nu am redeschis anul scolar. Nu am lasat copiii sa merga la scoala", a spus un parinte.

In urma discutiilor ce au avut loc la Inspectoratul Scolar Judetean, situatia a fost rezolvata, clasele a VII-a si a VIII-a fiind pastrate, iar elevii de clasa a V-a, unde numarul era mic, vor merge la alte scoli.

"Am facut o reorganizare astfel incat trei posturi aproape le-am suplimentat, ca doua clase a VII-a si a VIII-a sa functioneze, dupa care a fost o lipsa de comunicare la nivelul conducerii scolii, a conducerii comunitatii, cu parintii. In planul de scolarizare care a fost elaborat in perioada februarie-aprilie, la scoala Ionaseni nu s-a mai aprobat functionarea claselor V –VIII. Cele doua clase de a VII-a si a VIII-a aveau un efectiv mai mare fata de a V-a si a VI-a, care aveau un efectiv mai mic, si am suplimentat. Se pare ca din lipsa de comunicare care a existat la nivelui conducerii scolii cu cei de la comunitatea locala si cu parintii s-a creat o anumita neintelegere, pot sa spun chiar conflict. Am facut o echipa de lucru si s-a stabilit ca elevii de clasa a VI-a sa ramana la Ionaseni, iar cei de clasa a V-a s-au inscris la scolile din localitatile din apropiere", a spus Mihaela Hunca.
 





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
155

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
919

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
443

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...