Fenomen meteo rar, care poate ucide 38.000 de oameni in 15 minute - VIDEO

Fenomen meteo rar, care poate ucide 38.000 de oameni in 15 minute - VIDEO
Chris Tangey, un regizor australian, a reusit sa filmeze un fenomen meteo foarte rar, in toata splendoarea lui: o tornada de foc. Tangey a povestit cum a reusit sa inregistreze tornada de foc si cat de mult l-a impresionat. Barbatul se afla in Alice Springs, Australia, pentru a cauta locatii pentru un nou film.

"Era o zi extrem de linistita, iar dintr-o data un om a inceput sa tipe "ce naiba e aia?". Cand m-am intors, am vazut o tornada de foc inalta de 30 de metri, la aproape un sfert de kilometru distanta. Am ramas socat. Nu batea deloc vantul, dar tornada scotea zgomote ca si cum un avion trecea pe langa noi. Nu am mai vazut asa ceva in 23 de ani de cariera. Am auzit despre aceste tornade, dar nu imi imaginam ca am sa vad una vreodata", a spus Chris Tangey.

Barbatul spune ca fenomenul meteo a fost extrem de spectaculos si ca a durat in jur de 40 de minute, desi aceste fenomene dureaza, in medie, doua minute.

Tornadele de foc, cunoscute si sub numele de focul diavolului, se formeaza in momentul in care o coloana de aer cald creaza sau se atinge un foc de la nivelul solului.

Pe cat sunt de rare insa, pe atat sunt si de devastatoare. O astfel de tornada care a avut loc in Japonia, in 1923, a ucis 38.000 de oameni in 15 minute.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
113

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
878

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
410

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...