Reprezentanţi ai romilor promit să finanţeze obiective de sprijin ale etniei din Botoşani

Reprezentanţi ai romilor promit să finanţeze obiective de sprijin ale etniei din Botoşani

 Sebastian Tocariu  

Daniel Roman, reprezentant al Agenţiei Naţionale pentru Romi pe regiunea N-E, a participat marţi, 31 octombrie, la şedinţa Grupului de lucru mixt pentru romi, al cărui preşedinte este subprefectul Sebastian Tocariu.

Întrunit pentru adoptarea Planului judeţean de măsuri pe 2013, pentru sprijinirea romilor şi soluţionarea problemelor cu care aceştia se confruntă în diverse domenii, grupul a fost nevoit să amâne adoptarea setului de măsuri întrucât 7 din cele 15 structuri locale nu au prezentat planurile locale pentru anul viitor.

Acestea trebuiesc bugetate şi aprobate de consiliile locale, urmând să fie centralizate în planul judeţean.

La rândul său, planul va fi supus dezbaterii Consiliului Judeţean, care va avea rolul său şi în finanţarea obiectivelor şi acţiunilor programate.

Daniel Roman a explicat în cadrul şedinţei că şi Agenţia Naţională pentru Romi se va putea implica în finanţarea anumitor măsuri ce vor fi discutate şi aprobate la mijlocul lunii noiembrie.

Aceste măsuri de incluziune socială urmăresc practic îmbunătăţirea semnificativă a situaţiei cetăţenilor români de etnie romă. Se urmăreşte, printre alte obiective, responsabilizarea autorităţilor publice, sprijinirea formării şi promovării unei elite intelectuale şi economice din rândul romilor, eliminarea stereotipurilor, prejudecăţilor şi a practicilor care încurajează discriminarea. Dacă ANR poate susţine financiar măcar o parte din aceste măsuri,noi vom asigura corectitudinea şi promptitudinea realizării acestora., a declarat subprefectul Sebastian Tocariu, după şedinţa de lucru a grupului mixt.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
140

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
897

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
426

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...