China va schimba regulile Planetei, din 2015!

China va schimba regulile Planetei, din 2015!
China este aproape gata sa renunte la atat de controversata politica sociala a singurului copil in familie. Agentii afiliate Guvernului si companii apropiate acestuia au cerut liderilor tarii sa le permita chinezilor sa aiba doi copii, incepand din 2015 cel tarziu.
 
Deloc popularele restrictii legate de nasterea copiilor in China au fost introduse in 1980, cand populatia se extindea prea rapid. Aceasta politica a dus la un dezechilibru imens al sexelor, pentru ca parintii preferau baietii in defavoarea fetelor. Mai mult, a contribuit si la imbatranirea fortei de munca.
 
Propunerea facuta conducatorilor tarii are greutate, pentru ca a fost inaintata de Fundatia de cercetare si dezvoltare a Chinei, afiliata guvernului central. Aceasta recomanda chiar ca noile reguli sa fie aplicate in cateva provincii de anul acesta, iar din 2015 la nivel national, informeaza agentia oficiala de stiri Xinhua, citata de incont.ro.
 
Raportul final va ajunge pe masa guvernului in maximum doua saptamani. Este inca neclar daca liderii chinezi sunt pregatiti sa ia in serios aceste recomandari. Sa nu uitam ca in China va fi transfer de putere in numai cateva saptamani, iar noua conducere se va instala in primavara anului viitor. Asadar, orice se poate intampla.
 
Analistii spun ca implementata aceasta politica va fi in continuare insuficienta pentru a corecta problemele pe care nasterile controlate din China le-au provocat de-a lungul vremii.
 
Comisia nationala a populatiei si planificarii familiale nu a comentat deocamdata pe tema aceasta.
 
Politica actuala le permite celor din mediul urban sa aiba un singur copil, iar celor din mediul rural doi, daca primul este fata. Cei care nu respecta aceste reguli sunt amendati, li se confisca din proprietate ori raman fara job.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
95

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
872

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
407

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...