Relatie tensionata intre sindicatele din invatamantul botosanean!

Relatie tensionata intre sindicatele din invatamantul botosanean!

 Maria Tiprigan, lidera SIP Botosani  

Maria Tiprigan, presedinta Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, a fost acuzata, cu ceva timp in urma, in presa locala, ca ar fi fost colaborator al Securitatii.

Potrivit liderului SIP, reprezentantii Ligii Sindicatelor din Invatamant incearca, prin acele articole, sa o denigreze in fata colegilor, impartind prin scoli decupaje din ziarul respectiv.

"Au tinut sa dea decupaje din ziare prin scoli, ca lumea sa creada ca am fost o jigodie, ca am fost o comunista care a colaborat cu Securitatea, si sa se retraga de la SIP si sa se duca la LSI. Oamenii sunt liberi sa faca ce vor, eu nu ii pot retine. In loc sa colaboram, ca reprezentam interesele cadrelor didactice, noi ne dam in cap. De data asta nu mai suport aceasta atitudine si ma voi adresa instantei, dar mai intai ma voi consulta cu avocatul sindicatului nostru", a declarat Maria Tiprigan, lidera Sindicatului Invatamantului Preuniversitar.

Pentru a-si intari opinia, Maria Tiprigan a prezentat raspunsurile primite de la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, dupa ce a cerut personal aceasta verificare, pentru a-si demonstra nevinovatia.

In cel de-al doilea raspuns, primit de la CNSAS de liderul SIP in urma cu doua zile, se precizeaza: "Nu exista date ori documente din care sa rezulte calitatea de lucrator sau colaborator al Securitatii, in sensul legii, cu privire la doamna Tiprigan Maria. Prezenta poate fi contestata in fata instantei de contencios administrativ, de catre orice persoana interesata, in termen de 30 de zile de la data publicarii pe pagina de Internet a Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii".

Maria Tiprigan a precizat ca a fost victima comunismului, intrucat a fost data afara din functie de la institutia pe care o conducea, pentru ca nu a acceptat sa colaboreze cu Securitatea.

Contactat telefonic de reporterul nostru, Liviu Axinte, liderul LSI Botosani, infirma acuzatiile Mariei Tiprigan.

"Noi nu am impartit asa ceva prin scoli, chiar nu stiu despre ce este vorba. Stiu ca a primit niste hartii prin care isi dovedeste nevinovatia, asa ca nimic nu mai conteaza. In plus, editorialul era scris de domnul Lucian Alecsa, sa-l dea in judecata pe dumnealui daca vrea, dar pe noi sa ne lase in pace, pentru ca noi nu am xeroxat nimic, e posibil sa fie niste colegi de-ai nostri, dar nu stim nimic sigur. Cert este ca de la noi din birou nu au plecat acele decupaje", a declarat Liviu Axinte, presedintele LSI Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...