Regele Mihai este cel mai mare roman in viata

Regele Mihai este cel mai mare roman in viata
Nu mai putin de 36,49 la suta dintre participantii la sondajul "Care este cel mai mare roman in viata" l-au desemnat pe fostul suveran al Romaniei. La o distanta de 22 de procente se afla istoricul Neagu Djuvara, care a adunat 14,25 la suta dintre voturile exprimate.

Un procent de 12,19 la suta dintre respondenti ar prefera alta personalitate. Printre cei nominalizati, in cadrul comentariilor, se numara Raed Arafat, basistul Decebal Badila, Ghita Muresan, Bogdan Aurescu, Monica Macovei sau Dumitru Prunariu.

Pe locul patru in sondaj se afla actorul Forin Piersic, cu 9,98 la suta din voturi, urmat de Mugur Israrescu, guvernatorul BNR, cu 9,57 la suta din voturi.

Angela Gheorghiu, Gheorghe Zamfir si Gheorghe Hagi urmeaza in clasament. Unul dintre favoritii premiului Nobel pentru literatura, scriitorul roman Mircea Cartarescu, a obtinut numai 3,65 la suta dintre voturi, ceea ce inseamna ca se claseaza pe locul noua.

Pe ultimul loc al sondajului Ziare.com se afla pictorul Nicolae Maniu, cu 0,61 la suta din voturi.

Sondajul "Care este cel mai mare roman in viata" a fost realizat in perioada 21.09.2011 - 28.09.2011, si 4.267 de cititori Ziare.com si-au exprimat parerea.

La aproape 90 de ani, pe care ii va implini la 25 octombrie, regele Mihai a ramas, pentru multi, un simbol al demnitatii si moralitatii.

Dupa controverse politice, Parlamentul a votat ca fostul suveran al Romaniei sa sustina un discurs, in fata plenului reunit, la 25 octombrie, chiar de ziua sa.

Radu Duda, ginerele regelui Mihai, spunea ca acesta este "cel mai iubit din Romania, e cel mai mare roman in viata".

ziare.com

Vezi si Cine este cel mai mare roman in viata? - SONDAJ

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
17

PreÈ™edintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să È›inem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
59

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
61

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...