Lovitura de teatru: Mihai Darie (PSD) sustine comasarea spitalelor!

Lovitura de teatru: Mihai Darie (PSD) sustine comasarea spitalelor!
Discurs neasteptat din partea social-democratului Mihai Darie, care in sedinta de Consiliu Judetean a pledat pentru comasarea spitalelor botosanene!

"Fiind o problema atat de importanta, am fost si m-am interesat la Ministerul Sanatatii, am vorbit cu oameni care decid, care nu sunt politici, am vorbit cu secretarul de stat Raed Arafat, cu secretarul general al MS. Am inteles ca avem doua sanse: comasarea, sau reoganizarea, cum suna mai bine, sau degradarea d.p.d.v. financiar de la 1 ianuarie. Spitalul Judetean va deveni spital orasensesc sau municipal. In celelalte spitale vor scadea salariile, coborand gradul de finantare, va exista obligativitatea sa se treaca oamenii in somaj. Cred ca este foarte bine sa gandim bine. Sa lasam politica. Sunt colegi foarte suparati. Lumea de aici, lumea de afara, ne dovedeste ca problema este importanta. Nu e vorba de posturi de directori, ci de ceva mult mai mult. In mod evident, sa ne gandim la un management foarte serios. Sa incepeti deja sa pregatiti un concurs de manager foarte serios. Sa gasim manageri adevarati, care pot face din putinii bani sa functioneze spitalul. Sa ma scuze cei pe care i-am deranjat, nu pot face altfel, am folosit relatiile pe care le am, problema este foarte importanta", a spus Mihai Darie.

Urmareste acum, in direct pe internet, sedinta de Consiliu Judetean, pe www.live.botosani.ro!

Vezi si interventia lui Mihai Tabuleac, in legatura cu proiectul de comasare a spitalelor:

"In acest an, acum cateva luni, am venit in fata dvs. cu un prim proiect de reorganizare a unitatilor sanitare. Acel proiect, ca si acesta de azi, urmarea de fapt unirea spitalelor, nu desfiintarea lor. Era promovat astfel incat Spitalul Judetean sa se incadreze in categoria 3 de clasificare.

O parte majoritara din CJ nu a fost de acord cu proiectul, eu nu am vrut sa provoc polemici cand am reintrodus acest proiect. Imi fac doar datoria de a intreprinde demersurile, daca legea ar da si alte posibilitati as parcurge alte cai care sa ne permita nouam in aceasta perioada cu probleme destul de grele de natura financiara, sa obtinem o finantare raportata la conjuctura actuala.

Am inteles ca decizia privind respingerea pentru a doua oara deja a fost luata de partidele politice. Imi exprim mahnirea pentru aceasta, temerea pentru aceasta, si vin cu precizarea ca proiectul de pe ordinea de zi nu are conotatie politica, e doar un proiect tehnic. Sunt doua chestiuni, ambele de natura tehnica. 1: incadrarea in categorie de clasificare cat mai buna fata de ce avem in acest moment, raportandu-ne la cerintele MS, si 2: sa facem corelatie in avantajul cetatenilor din Botosani, care au nevoie de servicii medicale, la o treapta de finantare maximizata, cat mai mult posibil.

La noi la Botosani, maximul este categoria III. Avem acum provizoriu, dar daca nu reorganizam spitalele, sa ne incadram in cerintele tehnice aferente categoriei III, incepand cu 2012, mergem cu sume la minim.

Nu urmareste nimeni sa desfiinteze spitalele. Noi urmarim tocmai sa le unim astfel incat sa nu se mai repete istoria pe care am trait-o. Am vazut cat de usor se poate elabora o lista care nu mai beneficiaza de finantare din fonduri publice. Unindu-le, le protejam. Ieri am vazut ca domnul ministru a precizat ca urmeaza un nou val de restructurari, inchideri. Cine nu indeplineste cerintele de conformare nu va beneficia de niciun fel de clementa. Nu desfiintam niciun spital, doar le unim intr-un spital care sa poata sa se suprapuna cu cerintele din legislatia actuala"

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
31

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
19

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
38

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...