Reduceri de posturi în instituţiile publice de tineret şi sport

Guvernul a continuat miercuri procesul de restructurare cu unele decizii luate în ceea ce priveşte Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Este vorba de două hotărâri de Guvern privind restructurările din domeniul tineretului şi sportului, a precizat Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei.

Prima decizie se referă la fuzionarea direcţiilor judeţene de sport şi a direcţiilor judeţene de tineret, astfel încât din totalul de 1.920 de posturi din toate direcţiile judeţene şi a municipiului Bucureşti, rămân 1350. Astfel se reduc 570 de posturi, dintre care astăzi sunt ocupate 224 şi 346 sunt vacante.

"În acelaşi timp, economiile care se realizează prin această fuziune sunt reprezentate şi de faptul că în anumite locuri se plătesc două chirii, o chirie pentru un sediu al Direcţiei Judeţene de Sport şi o altă chirie pentru Direcţia Judeţeană de Tineret. Prin acest lucru avem economii şi la acest capitol", a subliniat ministrul Funeriu.

A doua hotărâre adoptată în acest domeniu priveşte reducerea aparatului administrativ al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, atât din structura centrală, cât şi din instituţiile subordonate Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport.

În total, în Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport, direcţiile judeţene de tineret şi sport, respectiv a municipiului Bucureşti, în casele de cultură ale studenţilor, cluburi sportive şi complexuri sportive naţionale s-a realizat o reducere de 1.239 de posturi, dintre care 575 ocupate şi 664 vacante.

"Economiile care se fac prin această reducere a posturilor sunt de aproximativ 9 milioane de lei până la sfârşitul acestui an şi de 27,5 milioane de lei anual. Pentru a trage linie, iniţial au fost 4.765 de posturi, s-au redus 1.239 de posturi şi astăzi sunt 3.526 de posturi. Deci, o reducere cu aproximativ 25% a numărului de posturi", a declarat ministrul Educaţiei.
 
Procesul de restructurare va continua şi în domeniul aparatului central în ceea ce priveşte partea de educaţie şi cercetare, a adăugat ministrul Funeriu.

La Botosani, Directia Judeteana de Sport, condusa de Dorel Budai Ungureanu, si cea de Tineret, aflata in prezent sub conducerea lui Radu Humelnicu, se vor comasa in urma deciziei Guvernului, rezultand Directia Judeteana de Tineret si Sport.

Primul efect al acestei noi hotarari este reducerea de personal, chiar daca Dorel Budai Ungureanu spune ca, in fapt, angajatii nu vor avea prea mult de suferit.

"Se va renunta, in principiu, la posturile vacante, dupa care vor fi vizati cei care cumuleaza salariul cu pensia. Se pare ca, din discutiile preliminare, nu vor rezulta concedieri efective. Asteptam ca ministrul sa emita ordinul privitor la numarul de posturi, si probabil in septembrie va avea loc concursul pentru desemnarea conducerii Directiei pentru Tineret si Sport", a declarat Dorel Budai Ungureanu, directorul Directiei de Sport Botosani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
6

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
18

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
61

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...