Hackerul care a creat unul dintre cei mai periculosi virusi, arestat

Hackerul care a creat unul dintre cei mai periculosi virusi, arestat
Arestarea ar reprezenta un progres major in ancheta privind o frauda informatica enorma, care folosea virusul Mariposa pentru a fura informatii despre carti de credit si conturi.

Politia slovena a arestat un hacker in varsta de 23 de ani, acuzat ca ar fi pus la punct unul dintre cei mai periculosi virusi informatici, care ar fi infectat pana la 12 milioane de calculatoare din lume, inclusiv ale unor banci sau corporatii.

Barbatul, cunoscut sub numele Iserdo, a fost retinut dupa o ancheta indelungata desfasurat de politia slovena, cu ajutorul FBI si autoritatilor spaniole, relateaza CNN.

Virusul a infectat retelele a peste jumatate dintre cele mai puternice 1.000 de companii americane, potrivit topului revistei Fortune, si cel putin 40 de banci majore.

In urma cu cinci luni, politia spaniola a arestat trei dintre presupusii lideri ai retelei care a comis fraudele. Probabil ca in viitor vor fi facute si alte arestari, in afara Spaniei si Sloveniei, informeaza NewsIn.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
238

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
88

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
490

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...