Razvan Rotaru nu este incompatibil cu functia de director pentru ca este numit politic, spun sefii sai!

Razvan Rotaru nu este incompatibil cu functia de director pentru ca este numit politic, spun sefii sai!

 RAZVAN ROTARU  

Este incompatibil, dar nu in afara legii! Unii dintre directorii deconcentratelor botosanene ajung sa contrazica prevederile legale, respectiv Ordonanta 37 din 22/04/2009 si Legea 161/2003.

Directorul Garzii de Mediu, Razvan Rotariu, intrucat este director de institutie si are si calitatea de presedinte la Organizatia de Tineret a PSD, se afla in stare de incompatibilitate, conform legislatiei amintite. Potrivit legii, Rotaru ar trebui sa renunte la una dintre functii, avand posibilitatea sa aleaga.

"Îmi aduc aminte că am spus că există incompatibilitate, între timp am solicitat Instituţiei Prefectului să verifice. În opinia mea, nu există incompatibilitate datorită ordonanţei şi numirii directorilor. Dumnealui nu este funcţionar public, ci cu contract şi este numit politic, acest aspect nu este numai la nivel de Botoşani, ordonanţa este la Curtea Constituţională şi în funcţie de decizie, ne vom supune ei", a declarat senatorul Gheorghe Marcu, presedintele interimar PSD.

 

CRISTIAN ROMAN: Recomandarea mea ar fi totusi sa se citeasca blestematele astea de legi!

Pe cealalta parte, prefectul judetului, Cristian Roman, a precizat astazi ca, in legatura cu incompatibilitatile directorilor, se refera in mod egal la toata lumea, nu la o persoana anume.

"Discutand de obiectivitate, stiu foarte bine principiile in care isi desfasoara activitatea prin lege un prefect. Recomandarea mea ar fi totusi sa se citeasca blestematele astea de legi, in baza carora ne desfasuram activitatea, pentru ca prima data am spus-o cu calm, cu prietenie, cu respect fata de toti colegii. A doua oara am spus-o putin mai apasat, urmatoarea data voi face exact ce am anuntat si presedintii partidelor. Directorii deconcentratelor au fost numiti politic si trebuie sa-si intrerupta aceasta stare de incompatibilitate, indiferent ca sunt sprijiniti politic. Noi mai avem un pic de rabdare, dar exista ANI, care verifica incompatibilitatile, exista autoritatile centrale si primul-ministru al Romaniei. Eu nu am sa ezit sa anunt, indiferent din ce partid face parte un anumit director, pana la urma este vorba de demnitatea mea in joc si de modul in care imi desfasor activitatea", a declarat astazi prefectul judetului.

Pana in prezent, potrivit lui Cristian Roman, mai sunt 11 directori care nu au trimis adresa la Prefectura pentru a-si lamuri starea de incompatibilitate, asa cum li s-a cerut.

"Nu pot da eu un ordin sa intrerup starea de incompatibilitate, aceasta sarcina ii revine institutiei angajatoare. Sunt institutuii abilitate care se se sesizeze in acest sens. Pe mine, cei de la PSD nu ma vor lamuri ca este sau nu este incompatibil, pentru ca eu stiu foarte bine cum este situatia. Noi lucram pe legile existente, nu pe cele care vor veni, asa cum se asteapta unii sau altii", a adaugat prefectul Cristian Roman.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
1

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
25

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
87

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...