Razboi impotriva chiriasilor Locativa care nu au platit utilitatile!

Zeci de chiriasi, care locuiesc in blocurile ANL Cismea si Bucovina, dar si in caminele Textila, au fost dati in judecata de asociatia de proprietari, pentru ca nu si-au mai platit datoriile la utilitati. Presedintele Asociatiei de proprietari numarul 1, Ioan Balan, spune ca a recurs la calea justitiei pentru ca este singura solutie care i-a mai ramas la dispozitie pentru a-i determina pe rau-platnici sa isi achite datoriile. La bara a fost chemata si societatea Locativa, care administreaza fondul locativ din municipiul Botosani, dar Consiliul Local si chiar statul roman, chemati in garantie, in cazul in care chiriasii nu sunt solvabili. 

"Sunt chiriasi care nu au mai platit la intretinere si de trei ani de zile, iar unii chiar niciodata. Eu ce sa fac, pe mine ma preseaza furnizorii de utilitati si pun penalizari. Am avut un proces cu E.ON Gaz si l-am pierdut si acum someaza asociatia sa platesc contravaloarea utilitatilor. Am deschis actiune in instanta impotriva tuturor celor care au restante la utilitati si deja am castigat 3 procese, am si hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Le voi da executorilor judecatoresti sa mearga la persoanele in cauza sa recupereze debitul, eu daca merg nu rezolv nimic", a declarat Ioan Balan, presedintele Asociatiei de proprietari numarul 1.

De la blocurile ANL Cismea si Bucovina au fost dati in judecata 40 de locatari, de la care asociatia are de recuperat, in contul furnizorilor de utilitati, circa 150.000 de lei, cu tot cu penalitati. De la caminele Textila au fost dati in judecata 13 chiriasi, care au acumulat restante la intretinere de circa 100.000 de lei.

"Sunt unele persoane care au ajuns sa adune datorii chiar de 10.000 de lei. La inceput, cand s-au dat in folosinta ANL-urile, s-a mers bine, dar mai apoi unii au mai refuzat sa plateasca, eu nu pot recupera banii sa dau la furnizori, acestia ameninta cu sistarea serviciilor, este un intreg lant al slabiciunilor", a precizat presedintele Asociatiei de proprietari numarul 1.

Seful de la Locativa spune ca este de apreciat demersul facut de presedintele Asociatiei deproprietari.

"Foarte bine a facut ca i-a dat in judecata pe toti cei care nu si-au mai platit datoriile la utilitati. Locativa nu poate sa ii dea in judecata, decat daca au datorii la chirie, noi am incercat sa formulam cereri in instanta si pentru cei cu restante la utilitati, dar au fost respinse. Cu ce sunt vinovati ceilalti locatari, care isi platesc facturile la zi, sa ramana fara utilitati, din cauza catorva care nu vor sa plateasca? Stiu ca si noi am fost chemati in garantie, sa vad hotararile judecatoresti pe care le obtine domnul Balan, ma voi consulta si eu cu juristii si voi vedea ce putem face", a declarat Florin Gornea, directorul Locativa.

Seful Locativa a spus ca lista de asteptare a celor care au solicitat o locuinta sociala sau una intr-un bloc ANL este lunga si ca nu este normal ca cei care au datorii sa ocupe in continuare anumite spatii, iar altii de buna credinta sa stea pe unde apuca.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lecție despre independență și tărie de caracter cu micii cititori, la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani!

Friday, 25 October 2024

Coordonați de prof.Cristina Surdu, cei mici  au avut parte astăzi de o zi specială la bibliotecă. Au început un nou Club de lectură intitulat „Comoara lecturii". Pasionați ...

Social democrații botoșăneni la debut de campanie electorală pentru prezidențiale! (Foto, Video)

Friday, 25 October 2024

Alegerile prezidențiale vor avea loc în două tururi. Primul tur va fi pe 24 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 8 decembrie, momente în care românii își vor putea alege noul ...

Elevii unui liceu din județ au învățat de la comisarii Gărzii de Mediu Botoșani cum să colecteze selectiv deșeurile! (foto)

Friday, 25 October 2024

Pentru că militează ca activitatea de colectare separată să fie un obicei zilnic, abandonarea deșeurilor să nu stea în caracter, iar exemplul lor să fie multiplicat, comisarii din cadrul ...