Buget de austeritate la Primaria Botosani!

Si in 2011, bugetul Primariei Botosani va fi unul de austeritate. Potrivit proiectului bugetului local al municipiului Botosani, anul acesta suma cuprinsa la partea de venituri totale este de 158 de milioane de lei, cu 4 milioane lei mai mica fata de cea din 2010.

Cea mai mare suma, de peste 53 de milioane de lei, provine din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru finantarea chetuielilor descentralizate la nivelul municipiului. Pentru partea de venituri din impozite si taxe locale, inclusiv taxe speciale, a fost estimata o valoare de 34 de milioane de lei.

La partea de cheltuieli totale suma este ca si la venituri, de 158 de milioane de lei.

Aproape 122 de milioane de lei sunt destinati cheltuielilor de functionare, iar pentru sectiunea dezvoltare, fondurile sunt de 36 de milioane de lei.

Printre investitiile derulate de municipalitate in 2011 se numara continuarea lucrărilor pentru reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul municipiului, finanţat în cadrul programului Termoficare 2006 – 2015 "Caldura şi confort", realizarea bazinului de inot didactic, reabilitarea si modernizarea iluminatului public, precum si reelaborare PUG, dotarea spatiilor de recreere, a spatiilor de joacă, terenuri de sport, precum si alte investiţii de interes public.

"Bugetul pentru 2011 este putin mai mic fata de cel de anul trecut, pentru ca la proiectul de buget la care noi am lucrat, conform legilor in vigoare, suntem obligati sa ne formam bugetul doar dupa partea de incasari pe care am facut-o in 2010. Sunt anumite scaderi la anumite capitole din buget, care pana la urma se reflecta in scaderea cheltuielilor materiale, cu serviciile, si alocare de sume foarte importante pentru investitii, si aici ma refer la cele care vor continua in municipiul Botosani si cele noi care vor incepe, in special cu finantare europeana", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Edilul a precizat ca sumele prinse in proiectul de buget la cheltuieli de personal, acopera salariile pe intreg anul.

Vezi proiectul de buget local al municipiului Botosani pe 2011 AICI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dan Șlincu: „PSD la guvernare este garanția creșterii veniturilor pentru toate categoriile de populație”

astăzi, 08:13

„PSD la guvernare este garanția creșterii veniturilor pentru cei care muncesc sau au muncit o viață. Emiterea Hotărârii de Guvern prin care se aprobă creșterea salariului minim la 4...

Propunerea care ar schimba sistemul medical de stat: Angajări pe perioadă determinată, evaluări ca la privat!

astăzi, 07:58

Prof.univ.dr Diana Păun propune ca sistemul angajărilor la stat să fie schimbat. Aceasta a făcut referire cu precădere la modul în care sunt angajaţi medicii în spitalele de stat din...

Povestea misterioaselor catacombe de sub orașul Botoșani!

astăzi, 07:29

Orice botoșănean trecut de 50 de ani a auzit cu siguranță de legenda catacombelor de sub oraș. Unii se laudă că le-au și văzut sau ajuns măcar într-o anumită zonă a acestora. De a...