Rănită în timp ce încerca să stingă un foc scăpat de sub control!

Rănită în timp ce încerca să stingă un foc scăpat de sub control!
O femeie în vârstă de 73 de ani, din comuna Suharău, a suferit arsuri la nivelul feţei, în timp ce încerca să stingă un incendiu care a cuprins vegetaţia uscată din apropierea gospodăriei.  
           
S-a întâmplat miercuri după-amiază. Femeia a adunat mai multe resturi vegetale din gospodărie şi le-a dat foc. Flăcările s-au extins la vegetaţia uscată din zona secată a iazului Izvoare. Îngrijorată, aceasta a încercat să stingă incendiul, moment în care a suferit arsuri. Un localnic a observat flăcările şi a solicitat sprijin de la pompieri şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă. În timp ce echipajul medical îi acorda primul ajutor bătrânei, echipajul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi a intervenit pentru stingerea incendiului.
           
Ulterior, victima a fost transportată la Spitalul Municipal Dorohoi pentru îngrijiri medicale de specialitate.
           
A ars vegetaţia uscată de pe cca. 1,2 ha .

Pentru evitarea producerii unor incendii ca urmare a igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale, se impune colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată. Este interzisă executarea arderii în zone care permit propagarea focului la fondul forestier sau la construcţii ori la reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile.

Se recomandă, de asemenea, curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri şi  desfăşurarea arderii numai pe timp de zi. Mai mult decât necesare sunt asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii, supravegherea permanentă a arderii şi stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.
           
ISU reaminteşte cetăţenilor că arderea miriştilor, stufărişurilor sau vegetaţiei ierboase se realizează numai după îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
-          obţinerea permisului de lucru cu foc eliberat de primării;
-          obţinerea acceptului autorităţii competente pentru protecţia mediului;
-          informarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă;
-          realizarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
21

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
58

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
49

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...