R. Moldova cedeaza Ucrainei o parte din teritoriu?

R. Moldova cedeaza Ucrainei o parte din teritoriu?
Guvernul Filat analizeaza posibilitatea de a oferi Ucrainei teritoriul pe care se afla segmentul de drum in apropierea satului moldovenesc Palanca.

Astfel, noua putere de la Chisinau "este gata sa transmita cu drept de folosinta pamantul de sub segmentul de autostrada Reni-Izmail din regiunea Palanca concomitent cu obtinerea de catre Chisinau a teritoriului suplimentar in zona acvatica a portului Giurgiulesti", anunta o publicatie din Ucraina, citata de Omega.

Aceeasi publicatie scrie ca autoritatile de la Kiev considera ca teritoriul respectiv apartine de drept Ucrainei si ca aceasta chestiune este una de principiu. Portiunea de drum de 7,7 km a fost transmisa in exploatarea si sub jurisdictia Ucrainei conform Protocolului aditional la Acordul de frontiera dintre Ucraina si Moldova, semnat la 18 august 1999.

Ucraina insista asupra transmiterii inclusiv si a teritoriului de sub aceasta autostrada, in pofida faptului ca in Acord se stipuleaza clar ca "segmentul transmis este proprietate a Ucrainei pe teritoriul Republicii Moldova".

Presedintele interimar Mihai Ghimpu si premierul Vladimir Filat nu au declarat nimic in legatura cu acest lucru dupa intrevederea de la Chisinau din 3-4 noiembrie cu secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, insa potrivit constitutiei "teritoriul Republicii Moldova nu poate fi instrainat".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
415

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
555

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
671

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...