Minora din dosarul "Sex la permise" devine, luna viitoare, majora!

Minora din dosarul "Sex la permise" devine, luna viitoare, majora!
Minora implicata in scandalul "Sex la permise" a fost gasita din nou de politistii bucuresteni si trimisa la Botosani.
Potrivit directorului Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, minora in varsta de 17 ani, care a fost implicata in scandalul "Sex la permise", a fost gasita saptamana trecuta de Politia Capitalei, fiind adusa intr-unul dintre centrele botosanene.

"Noi am fost contactati de Centrul de primire a minorilor in regim de urgenta din Bucuresti despre minora, fiind informati ca a fost gasita. In prezent ea este intr-unul dintre centrele noastre, nu stiu cat va mai ramane, pentru ca ea luna viitoare implineste 18 ani si, intrucat a abandonat cursurile de invatamant in urma cu un an de zile, ea si-a exprimat dorinta de a iesi din sistem", a precizat Liviu Radasanu, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Scandalul a pornit in urma cu aproape doi ani, in toamna anului 2007, cand o informatie legata de aniversarea unei zile de nastere la Serviciul Permise a scos la iveala faptul ca minora de 15 ani, la acea vreme, provenita dintr-un centru de plasament, a fost invitata la petrecere.

Mai mult, din primele declaratii ale fetei, rezulta ca nu era singura in aceasta situatie si ca genul de petreceri in institutii cu tinere din centre era o practica obisnuita. Minora si-a retras apoi declaratiile, spunand doar ca nu isi aminteste nimic din ce s-a petrecut la petrecere.

In vara anului 2009, dupa o internare la Spitalul municipal Dorohoi, autoritatile au fost instiintate ca minora a disparut, dupa externare ea neintorcandu-se in centrul de plasament din Dorohoi.

Povestea capata conotatii majore, avand in vedere ca, minora fiind, externarea fetei ar fi trebuit sa fie adusa la cunostinta centrului, fapt care nu s-a intamplat.

In luna septembrie a acestui an, DGASPC Botosani a primit informatia ca fata a fost gasita in Bucuresti si ca se afla intr-un centru din Capitala. Reprezentantii DGASPC au pornit atunci spre Bucuresti pentru a prelua minora, insa, surpriza!, au fost nevoiti sa se intoarca din drum, fiind informati ca fata a disparut din nou, pana acum neexistand alte informatii despre ea.

Precizam ca dosarul "Sex la Permise" a fost redeschis in urma cu ceva timp, chiar daca politistii au dat initial recomandarea de neincepere a urmaririi peale.

Astfel, minora de 17 ani este in continuare martor in acest dosar, declaratiile ei putand fi lamuritoare pentru ce s-a petrecut in urma cu doi ani in sediul Serviciului Permise.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
177

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
92

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
103

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...