"Tu decizi! Votează legal!"

"Tu decizi! Votează legal!"
Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin structurile teritoriale,  va desfăşura campania de prevenire a infracţiunilor electorale "Tu decizi! Votează legal!" care are ca scop  responsabilizarea alegătorilor cu privire la exercitarea dreptului de vot în mod legal, neinfluenţat de mita electorală indiferent de formele ei de manifestare.

Campania se adresează în general tuturor cetăţenilor români cu drept de vot şi, în special, tinerilor care împlinesc 18 ani şi care votează pentru prima dată.

În judeţul Botoşani, pentru promovarea mesajului campaniei, poliţiştii, jandarmii, pompierii şi reprezentanţii Instituţiei Prefectului vor distribui, în perioada următoare, 10.000 de pliante şi 1.200 de afişe tip A2 cu mesajul campaniei. De asemenea, spoturile audio şi video vor fi promovate în spaţiul public cu sprijinul posturilor de radio şi televiziune locale.

O parte semnificativă a promovării campaniei o reprezintă comunicarea online, care cuprinde mediatizarea mesajelor şi materialelor campaniei pe web-site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, portal care include şi un flux de ştiri actualizat în mod dinamic (cu informaţii, foto şi fişiere audio-video).

Accesul direct la informaţiile campaniei va fi asigurat prin intermediul banner-ului web de pe toate site-urile structurilor M.A.I. din judeţul Botoşani.

Materialele promoţionale (pliante) care vor fi distribuite atât în mediul urban, cât şi în cel rural, prezintă prevederi ale Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului referitoare la modul de sancţionare a dării şi primirii de mită electorală.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
23

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
166

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
27

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...