Situatia de la Nova Apaserv, aproape sa dea in clocot: "Vom face externalizarea serviciilor si atunci vor pleca acasa toti", spune Turcanu!

Situatia de la Nova Apaserv, aproape sa dea in clocot: "Vom face externalizarea serviciilor si atunci vor pleca acasa toti", spune Turcanu!
Presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, sustine ca ia in calcul varianta externalizarii anumitor servicii din cadrul societatii Nova Apaserv, in cazul in care nu se va ajunge la o intelegere cu sindicatele in ceea ce priveste salariile.

Sindicalistii refuza deocamdata semnarea unui nou contract colectiv de munca si reducerea fondului de salarii de la 1,4 milioane de lei la 800.000 de lei.

Turcanu a spus ca sindicalistii au tremen pana pe 20 noiembrie sa se hotarasca daca accepta conditiile impuse de Consiliul Judetean, care au ca scop redresarea societatii, in caz contrar mai multe servicii vor fi externalizate, iar oamenii vor pleca acasa.

"Exista un contract colectiv de munca si daca noi luam decizii fara sa avem acceptul sindicatelor atunci va ataca decizia in instanta si va castiga pentru ca legea spune clar ca trebuie consultate sindicatele si sa ai un accept din partea lor. Daca nu vom avea acceptul sindicatelor vom trece la alta metoda. Vom face externalizarea serviciilor si atunci vor pleca acasa toti. Vor mai ramane 30-40 de oameni acolo si reduc cheltuielile si astfel aduc firma pe profit. Legea imi permite  si fac licitatie si care are pretul cel mai mic…", a spus Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
787

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
367

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
103

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...