"Spiru Haret" face in continuare victime: Dupa 2 ani de Master la Universitatea "Petre Andrei", nu are voie sa sustina lucrarea finala!

"Spiru Haret" face in continuare victime: Dupa 2 ani de Master la Universitatea "Petre Andrei", nu are voie sa sustina lucrarea finala!
Au absolvit la ID specializarea Psihologie a Universităţii "Spiru Haret" în 2008, obţinând o diplomă care le-a conferit dreptul de a activa in domeniul pentru care s-au pregătit. În baza aceleiaşi diplome au avut acces şi la Master – forma de învăţământ Zi, 2 ani, la Universitatea "Petre Andrei" Iaşi, achitând taxa de 2.200 lei pe an (un total de 4.400 lei pe 2 ani).

Numai că lovitura de graţie a venit în urmă cu câteva zile, când cursanţii s-au prezentat să susţină lucrarea de disertaţie şi au aflat că, din ordinul ministrului Daniel Funeriu, nu mai pot susţine examenul.

Situaţia ne-a fost prezentată de un botoşănean care s-a întors de la Iaşi fără să înţeleagă pentru ce a cheltuit cele peste 40 de milioane de lei vechi, dar şi de ce Universitatea "Petre Andrei" Iaşi a acceptat în anul 2009 absolvenţii de la "Spiru Haret" fără să îi avertizeze cu privire la astfel de riscuri.

Mai mult, spune Cătălin S., situaţia pare cu atât mai greu de înţeles cu cât diploma de la "Spiru Haret" a fost acceptată de către instituţia unde acesta activează ca psiholog, iar Colegiul Psihologilor susţine legalitatea diplomelor de licenţă a absolvenţilor "Spiru Haret" Specializarea Psihologie, înmatriculaţi în anul I 2005-2008, care au promovat examenul de licenţă inainte de intrarea in vigoare a OG nr. 10/2009, dovedit prin adeverinta, aceştia putând obtine accesul in profesia de psiholog, respectiv sa obtina atestatul de libera practica, in conditiile legii.

"În speranţa că veţi scoate la lumină abuzul prin care şi eu personal am trecut, când am fost întors de la uşa examenului pe motivul expus, rog şi pe ceilalţi colegi aflaţi în aceeaşi situaţie să  vă sesizeze. Consider că asupra noastră s-a produs şi de această dată un abuz grosolan ordonat de ilustrul ministru Funeriu. Vă specific că lucrez de 2 ani pe funcţia de psiholog, iar  pe linie de seviciu nu am întâmpinat greutăţi", ne-a transmis Cătălin S.

La secretariatul Universitaţii "Petre Andrei" Iaşi nu a răspuns nimeni la telefon, pentru a se prelua un punct de vedere cu privire la acest aspect. Nu exista deocamdată înformaţii conform cărora situaţia s-ar repeta şi la alte universităţi, însă trebuie precizat faptul ca cele mai multe istituţii de învăţământ superior au evitat să şcolarizeze absolvenţi proveniţi de la "Spiru Haret". Întrebarea este dacă Universitatea "Petre Andrei" a fost de bună credinţă atunci când a acceptat înscrierile la Master pe baza studiilor de la "Spiru Haret", dar şi cum va recupera botoşăneanul oprit la uşa facultăţii cele peste 40 de milioane de lei vechi pe care le-a cheltuit în cei doi ani de studii. 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
324

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
459

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
590

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...