"Regionalizarea este absolut obligatorie pentru dezvoltarea Romaniei pe viitor", crede Catalin Flutur!

"Regionalizarea este absolut obligatorie pentru dezvoltarea Romaniei pe viitor", crede Catalin Flutur!
Presedintele organizatiei judetene a PDL Botosani, Catalin Flutur, sustine ca regionalizarea este necesara in primul rand pentru dezvoltarea tarii, impartirea pe regiuni facilitand alocarea de fonduri de catre Uniunea Europeana.

In acelasi timp, liderul democrat-liberal sustine ca, odata cu regionalizarea, proiectele derulate de judetele care vor face parte dintr-o anumita regiune vor fi tratate in mod unitar.

"Regionalizarea este absolut obligatorie pentru dezvoltarea Romaniei pe viitor. Daca in momentul de fata, dupa intrarea in Uniunea Europeana, am primit bani europeni, nu stim cati vom absorbi din ei, dar am primit multi bani pe programele structurale si pe fondurile de coeziune, din anul 2014 si pana in 2019, ca si celelalte tari din Uniunea Europeana vom primi la fel de multi bani, sau poate chiar mai multi, pentru ca programele sunt mult mai indraznete, cu o singura conditie: sa existe constituite regiuni. Nu facem ca vrea cineva nu stiu ce regionalizare sau isi pune cineva problema ca iarasi poate o institutie dintr-un oras sau municipiu, judet, ar dispare. Nu asta este problema. Problema este ca noi trebuie sa respectam normele UE, suntem membrii ei de drept, dar trebuie sa respectam conditiile lor ca sa primim bani pe viitor", a precizat Catalin Flutur, presedintele PDL Botosani.

Acesta sustine ca deocamdata nu se stie care va fi formula adoptata, insa una dintre variante ar fi aceea sa se mearga pe actuala varianta de impartire a regiunilor.

"Nu spune nimeni ca va fi o regiune formata din doua sau trei judete, pe nu stiu ce simpatii sau antipatii, o foarte buna regionalizare poate fi si cea actula pe scheletul regiunilor de dezvoltare, sunt opt regiuni de dezvoltare. Regiunea de Nord-Este are 6 judete. Este abslout necesara regionalizarea si cred ca absolut tot spectrul politic va intelege lucrul acesta", a adaugat Flutur.

Deocamdata nu se stie daca odata cu aceasta regionalizare, o serie de institutii publice vor disparea.

"Am vorbit de principiu ca este absolut obligatorie regionalizarea. Nu stim care vor fi castigurile sau pierderile colaterale. Am vorbit de principiu ca trebuie sa existe. Noi nu stim cum va arata. Nu stim cum e mai bine, la un moment dat poate va trebui sa diminueazi si aparatul birocratic. Nicaieri nu am vazut ca acest Consiliu Judetean sa dispara. Prefectura poate sa dispara, ca e clar, reprezinta statul in teritoriu, poate o sa fie un reprezentant la nivel de regiune, iar o parte din functionari vor ramane", a spus presedintele PDL Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
21

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
58

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
49

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...