Jucării contrafăcute puse în vânzare la Săveni!

Jucării contrafăcute puse în vânzare la Săveni!
Poliţiştii de frontieră botoşăneni, în cooperare cu poliţiştii din Săveni, au descoperit astăzi, într-un supermarket din localitate, mai multe produse ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 27 mai 2011, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la IJPF Botoşani, în cooperare cu Poliţia Săveni, a organizat o acţiune specifică pe linia dreptului proprietăţii intelectuale, la un supermarket din Săveni.

În magazin au fost descoperite, pe lângă alte produse expuse spre vânzare, mai multe jucării care purtau însemnele unor mărci cunoscute.

Poliţiştii de frontieră având suspiciuni asupra modului de deţinere a produselor, au solicitat certificatele de autenticitate şi documentele de provenienţă specifice mărcii depistate.

Administratorii magazinului au declarat că produsele au fost achiziţionate din Iaşi, însă nu au putut prezenta documente de provenienţă sau certificate de autenticitate.

Bunurile au fost reţinute în vederea expertizării, iar administratorul societăţii va fi cercetat pentru punerea în circulaţie fără drept a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

"Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii autenticităţii produselor ridicate, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun", informeaza inspector de poliţie Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...

Un tânăr din Suceava a chefuit bine și s-a urcat la volan, polițiștii botoșăneni l-au pus să sufle în etilotest!

astăzi, 15:25
45

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 C, în comuna Mihăileni, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de a...

Bărbat dat afară din locuință după ce și-a agresat concubina în a doua zi de Paște!

astăzi, 14:40
103

În cursul zilei de luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Vârfu C...