"Noi credem în viitorul familiei. Ceea ce este firesc rămâne firesc"

"Noi credem în viitorul familiei. Ceea ce este firesc rămâne firesc"
Câteva mii de persoane din judeţele Iaşi, Neamţ şi Botoşani au participat, pe 12 iunie 2016, în municipiul Iaşi la "Marşul pentru familie", organizat de Asociaţia Familia Tradiţională şi Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iaşilor. Tineri, părinţi, copii, bunici, preoţi şi mireni, persoane cu familii deja întemeiate sau studenţi şi tineri necăsătoriţi au parcurs traseul Copou - Universitatea "Al. I. Cuza" - Fundaţie - Piaţa Unirii - Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Cu toţii au dorit să susţină familia întemeiată pe căsătoria dintre bărbat şi femeie.

"Marşul pentru familie" a ajuns în acest an la cea de-a III-a ediţie. Tema sub care s-a derulat acest eveniment a fost "Susţinem familia", după cum ne-a declarat Cosmin Brânză, referent în cadrul Departamentului Pro Vita al Arhiepiscopiei Iaşilor: "Ediţia din acest an este dedicată modificării Articolului 48 - Patrimoniul Familiei din Constituţia României. Deşi vremea este înnorată, ne bucurăm de numărul mare de participanţi, veniţi din mai multe judeţe şi oraşe. Încărcaţi cu baloane, pancarte, dar şi cu voie bună, încercăm ca mesajele noastre să fie cunoscute de câţi mai mulţi ieşeni. Nu promovăm un mesaj al urii, ci un mesaj al bucuriei şi al unei bune vieţuiri în cetate".

Marşul a marcat încheierea "Săptămânii pentru familie", prin care s-a dorit să se afirme încă o dată că familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie reprezintă calea firească pentru dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a societăţii. 

"Susţinem familia formată din tată, mamă şi copii. Încercăm să readucem în prim-planul familiei valorile tradiţionale, dar când vorbim de aspectul tradiţional, nu ne referim la elementul arhaic, ci la ceea ce este firesc în familie: dragostea jertfelnică, respectul reciproc între soţ şi soţie, responsabilitate, comuniune. Pericolele vin atât din interiorul familiei, cât şi din exteriorul acesteia. Căsătoriile nu mai durează astăzi atât de mult ca altădată, fiindcă ne este frică să ne asumăm responsabilitatea şi ne este frică să-l iubim pe cel de lângă noi cu tot cu defectele lui, aşa cum ne-am asumat în faţa sfântului altar. În cadrul «Săptămânii pentru familie» am avut şi o serie de ateliere în care participanţii au învăţat ce este respectul reciproc, care sunt rolurile tatălui şi ale mamei în familie, cum să traducem copilului ceea ce face tatăl sau mama în familie etc. Noi credem în viitorul familiei. Ceea ce este firesc rămâne firesc", ne-a declarat dr. Eugen Gazzi, preşedinte al Asociaţiei Familia Tradiţională.

La final, a avut loc un moment artistic susţinut de tineri şi copii din Iaşi, precum şi de Ansamblul "Doina Carpaţilor". (Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
152

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
294

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
67

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...